Slik kan du bruke opp restekaffe

Du trenger ikke slå ut kaffen som er til overs. Bruk den heller opp på en av disse måtene!

Et glass med isbiter laget av restekaffe står på et bord. Å lage kaffeisbiter er en super måte å bruke opp restekaffe på. Foto: Colourbox.com

Det er ikke alltid like enkelt å beregne hvor mye kaffe man skal ha. Noen ganger trakter man mer enn man drikker, og man sitter igjen med kald restekaffe. Det er imidlertid ikke nødvendig å slå det ut.

På grunn av bitterheten, syrligheten og den røkte smaken til kaffe, passer det svært godt som ingrediens i mange matretter og bakverk. Det gjør heller ingenting at kaffen ikke er nytraktet. Neste gang du sitter igjen med restekaffe, kan du derfor prøve å inkorporere det i en oppskrift.

Restekaffe har mange bruksområder

Det er enkelt å legge til restekaffe i ulike oppskrifter. Du kan for eksempel bruke det i kaker, middagsretter og bakverk. Tommelfingerregelen er enkel: Dersom du tror kaffesmaken kan passe i det du lager, kan du legge til kaffe i oppskriften.

Isbiter

Dersom du har kaffe til overs, kan du fryse det ned i et isbitbrett. På denne måten kan du enkelt lage iskaffe uten å risikere at kaffen blir vannet ut av vanlige isbiter. Du kan også bruke kaffeisbiter til cocktails og milkshakes.

Smoothies

Dersom du skal lage smoothies, kan du legge til kaffe. Dette gjør at smoothien får litt koffein, og gir deg dermed en ekstra energiboost. Her kan du også bruke kaffeisbiter.

Saftis

Mens barna spiser hjemmelaget saftis laget av saft eller brus, kan de voksne få servert kaffesaftis. Bare hell restekaffen i saftisformer, putt i fryseren, og nyt på varme sommerdager. Disse smaker ekstra godt med litt søtning, eventuelt også med frukt og bær.

Sirup

Dersom du koker opp kaffe og sukker, vil du få en deilig kaffesirup. Denne kan brukes i kaker, glasurer, på pannekaker, iskrem, bacon eller rett og slett i kaffedrikker som søtning.

Marinade

Kaffe passer svært godt sammen med kjøtt – tro det eller ei. Kafferestene passer derfor ypperlig i marinader sammen med krydder som chili, hvitløk og røkt paprika. Bruk gjerne de krydderne du selv liker best – her er det nemlig bare fantasien som setter grenser.

Relaterte artikler