Oppgrader helgefrokosten: Lag baked beans med kaffe!

Kaffen tilfører en bitter og kompleks smaksprofil.

En stekepanne med baked beans, egg, pølser og tomater står på et bord Foto: Colourbox.com

Baked beans er en britisk frokostklassiker – nesten uansett hvor du befinner deg i Storbritannia, vil du få valget om å spise baked beans til frokost. Ikke bare smaker det godt, men det metter også lenge. Dersom du ønsker å oppgradere helgefrokosten her hjemme, anbefaler vi å teste ut baked beans laget med kaffe!

Kaffe blir i stadig større grad brukt som en ingrediens i diverse oppskrifter. Selv om det lenge kun var vanlig å bruke kaffe i desserter, kaker og andre søtsaker, finnes det nå en rekke oppskrifter på matretter med kaffe. Den bitre kaffesmaken bidrar nemlig med en kompleks smaksprofil, og egner seg derfor svært godt i overraskende mange matretter – slik som i baked beans.

Oppskrift på baked beans med kaffe

Noe av det fine med denne oppskriften, er at du kan bruke hvilken som helst kaffe. Har du noen rester igjen i termokanna som du ikke har rukket å drikke opp? Ha den oppi bønnene i stedet for å slå den ut! Eventuelt kan du bruke pulverkaffe eller espressopulver, dersom du ikke har restekaffe til overs.

Ingredienser

 • 150 gram bacon
 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 dl kaffe
 • 2 bokser tomatbønner
 • 2 ss Worcestersaus
 • 1 ss brunt sukker
 • Salt
 • Pepper

Fremgangsmåte

 1. Fres løk, hvitløk og bacon i en kjele.
 2. Tilsett kaffe, tomatbønner, Worcestersaus og brunt sukker i kjelen, og gi det et oppkok.
 3. Senk varmen og la det småkoke i 10–15 minutter.
 4. Smak til med salt og pepper.
 5. Server gjerne med toast, egg, bacon, pølser og nytraktet kaffe!

Relaterte artikler