Kaffen tilfører en bitter og kompleks smaksprofil.
Foto: Colourbox.comKaffe blir i stadig større grad brukt som en ingrediens i diverse oppskrifter. Selv om det lenge kun var vanlig å bruke kaffe i desserter, kaker og andre søtsaker, finnes det nå en rekke oppskrifter på matretter med kaffe. Den bitre kaffesmaken bidrar nemlig med en kompleks smaksprofil, og egner seg derfor svært godt i overraskende mange matretter – slik som i baked beans.
Noe av det fine med denne oppskriften, er at du kan bruke hvilken som helst kaffe. Har du noen rester igjen i termokanna som du ikke har rukket å drikke opp? Ha den oppi bønnene i stedet for å slå den ut! Eventuelt kan du bruke pulverkaffe eller espressopulver, dersom du ikke har restekaffe til overs.
I disse oppskriftene kan du med fordel tilsette litt kaffe!
Du trenger ikke slå ut kaffen som er til overs. Bruk den heller opp på en av disse måtene!
Både kaffe og bacon er faste innslag på frokostbordet, så hvorfor ikke kombinere de to?
Tykke og luftige pannekaker med deilig smak av kaffe!