Picopresso er verdens minste espressomaskin

Den lille dingsen får plass i hånda!

En Picopresso står på en hylle sammen med en krukke med kaffebønner Picopresso tar opp minimalt med plass. Foto: Wacaco

Vi har tidligere skrevet om Nanopresso, en liten maskin som kan lage espresso hvor som helst. Nå har selskapet Wacaco, som står bak både Nanopresso og Minipresso, kommet med en splitter ny espressomaskin. Den er enda mindre enn de tidligere modellene, og har fått navnet Picopresso.

Picopresso passer perfekt for deg som liker å gå turer i skog og mark, skal campe, bo på hotell eller bare ønsker å lage god espresso hjemme eller på kontoret. Maskinen sørger for at du får høykvalitets espresso, uansett hvor du måtte befinne deg.

En kvinne bruker Picopresso til å lage espresso

Picopressoen er enkel å bruke. Foto: Wacaco

Liten og genial

Picopresso er den ultimate portable espressomaskinen. Den er laget av rustfritt metall og sterke materialer, og er av svært høy kvalitet. I tillegg kommer den med en bæreveske, slik at du enkelt kan ta den med deg uten å måtte bekymre deg for at den skal bli ødelagt.

Picopressoen er den minste espressomaskinen som finnes på markedet. Faktisk er den bare 10,6 cm høy, og veier så lite som 350 gram! Likevel klarer den å lage en dobbel espresso, uten at du behøver ekstra tilbehør – noe som er nødvendig med både Nanopresso og Minipresso. Til tross for at Picopressoen er den minste av de tre espressomaskinene, har den nemlig mer plass til kaffe enn de andre modellene.

Picopressoen kan skape et trykk på hele 18 bar, og den klarer derfor å lage høykvalitets espresso med deilig crema, kraftige smaker og en nydelig aroma. Størrelsen på maskinen går altså ikke på bekostning av kvaliteten.

Dimensjoner

106x78x71 mm

Vekt

350 gram

Vannkapasitet

80 ml

Kaffekapasitet

18 gram

Maksimalt trykk

18 bar

En mann strekker seg etter et glass med espresso som står på et bord ved siden av Picopresso

Picopressoen lager god espresso, uansett hvor du måtte befinne deg. Foto: Wacaco

Hvordan bruke Picopresso?

Picopressoen er like enkel å bruke som den er liten. Det første man må gjøre er å finmale kaffen. Riktig malingsgrad er avgjørende for et godt resultat – dersom kaffen er for finmalt, vil det være vanskelig å trykke vannet gjennom kaffen, men dersom kaffen er for grov, vil vannet renne for raskt igjennom. Her gjelder det altså å prøve seg frem!

Deretter putter man kaffen i Picopressoen og tamper den, før man heller kokende vann i vanntanken og setter på lokket. Maskinen har en pumpe på siden som man trykker inn gjentatte ganger for å presse vannet gjennom kaffen. Og vips! så får man deilig espresso.

En person tamper kaffen som ligger i en Picopresso

Slik tampes kaffen. Foto: Wacaco

Det vil nok kreve litt øvelse for å klare å lage god espresso med Picopressoen. Wacaco oppfordrer brukerne til å eksperimentere med ulike malingsgrader og doseringer for å finne den perfekte espressooppskriften. I tillegg må man øve seg på hvor hurtig man skal presse inn pumpen for å få riktig trykk. Men når du mestrer disse variablene, vil du kunne få espresso som er minst like god som den du får på kaffebarer.

Se gjerne video av fremgangsmåten på YouTube dersom du er nysgjerrig på hvordan maskinen fungerer i praksis!

Et oversiktsbilde over hva man får med i pakken når man kjøper en Picopresso

Det medfølger en bæreveske som gjør at du kan ta med Picopressoen hvor som helst uten å måtte bekymre deg. Foto: Wacaco

Kilder: coffeecode.co.uk, wacaco.com, dailycoffeenews.com

Relaterte artikler