Den lille dingsen får plass i hånda!
Picopresso tar opp minimalt med plass. Foto: WacacoPicopresso passer perfekt for deg som liker å gå turer i skog og mark, skal campe, bo på hotell eller bare ønsker å lage god espresso hjemme eller på kontoret. Maskinen sørger for at du får høykvalitets espresso, uansett hvor du måtte befinne deg.
Picopresso er den ultimate portable espressomaskinen. Den er laget av rustfritt metall og sterke materialer, og er av svært høy kvalitet. I tillegg kommer den med en bæreveske, slik at du enkelt kan ta den med deg uten å måtte bekymre deg for at den skal bli ødelagt.
Picopressoen er den minste espressomaskinen som finnes på markedet. Faktisk er den bare 10,6 cm høy, og veier så lite som 350 gram! Likevel klarer den å lage en dobbel espresso, uten at du behøver ekstra tilbehør – noe som er nødvendig med både Nanopresso og Minipresso. Til tross for at Picopressoen er den minste av de tre espressomaskinene, har den nemlig mer plass til kaffe enn de andre modellene.
Picopressoen kan skape et trykk på hele 18 bar, og den klarer derfor å lage høykvalitets espresso med deilig crema, kraftige smaker og en nydelig aroma. Størrelsen på maskinen går altså ikke på bekostning av kvaliteten.
Dimensjoner |
106x78x71 mm |
Vekt |
350 gram |
Vannkapasitet |
80 ml |
Kaffekapasitet |
18 gram |
Maksimalt trykk |
18 bar |
Picopressoen er like enkel å bruke som den er liten. Det første man må gjøre er å finmale kaffen. Riktig malingsgrad er avgjørende for et godt resultat – dersom kaffen er for finmalt, vil det være vanskelig å trykke vannet gjennom kaffen, men dersom kaffen er for grov, vil vannet renne for raskt igjennom. Her gjelder det altså å prøve seg frem!
Deretter putter man kaffen i Picopressoen og tamper den, før man heller kokende vann i vanntanken og setter på lokket. Maskinen har en pumpe på siden som man trykker inn gjentatte ganger for å presse vannet gjennom kaffen. Og vips! så får man deilig espresso.
Det vil nok kreve litt øvelse for å klare å lage god espresso med Picopressoen. Wacaco oppfordrer brukerne til å eksperimentere med ulike malingsgrader og doseringer for å finne den perfekte espressooppskriften. I tillegg må man øve seg på hvor hurtig man skal presse inn pumpen for å få riktig trykk. Men når du mestrer disse variablene, vil du kunne få espresso som er minst like god som den du får på kaffebarer.
Se gjerne video av fremgangsmåten på YouTube dersom du er nysgjerrig på hvordan maskinen fungerer i praksis!
Kilder: coffeecode.co.uk, wacaco.com, dailycoffeenews.com
Er det Italia eller Frankrike som kan tilskrives æren for espresso?
Med manuelle espressomaskiner blir espressobryggingen et håndverk.
Med Brewler trenger du ikke lenger sammenligne kaffe med salt for å finne riktig malingsgrad.
Er vakuumbrygget kaffe den neste store trenden?