Steadfast Coffee Brewer er en ny manuell håndbrygger

Bryggeren er laget for å gi konsekvent god kaffe.

Steadfast Coffee Brewer står på en tom glasskanne Den nye håndbryggeren er svært stilig. Foto: Steadfast Coffee Brewer

Liker du håndbrygget kaffe? I så fall kommer du til å elske Steadfast Coffee Brewer.

De fleste kjenner til håndbryggere som Hario V60, Kalita Wave og Chemex. Populariteten til håndbryggere har økt kraftig de siste årene, og det er ikke rart. Håndbrygget kaffe smaker nemlig bedre enn vanlig traktekaffe – så lenge det gjøres riktig.

Noen heller kokende vann fra en vannkoker over Steadfast Coffee Brewer

Håndbrygg krever mye arbeid. Foto: Steadfast Coffee Brewer

Ved håndbrygg har man full kontroll over hele bryggeprosessen, noe som gjør at man kan få den perfekte koppen med kaffe. Men når man styrer absolutt alle variablene, slik som malingsgrad, hellehastighet, blomstring, bryggetid og vanntemperatur, er det også mange muligheter for å gjøre feil. Kanskje slurver man litt med doseringen, heller vannet i feil tempo, har feil vanntemperatur, feil malingsgrad eller feil bryggetid. Dette vil resultere i en kaffe som ikke smaker optimalt. Det er altså mye man må passe på.

Steadfast Coffee Brewer er en ny manuell håndbrygger. Det geniale med denne håndbryggeren er at den er designet for å være tilgivende når det kommer til disse ulike bryggevariablene, på en måte som andre håndbryggere ikke er. Den er altså mye enklere å bruke.

Noen heller kokende vann fra en vannkoker over kaffe i en Steadfast Coffee Brewer

Den nye håndbryggeren er enklere å bruke enn mange andre som finnes på dagens marked. Foto: Steadfast Coffee Brewer

Steadfast er stabil og rask

Steadfast Coffee Brewer er designet av sørkoreanske Hyunjun Kim, grunnleggeren av Nothin Coffee. Navnet er en sammensetning av steady og fast, og oppsummerer altså hvordan bryggeren fungerer: Den skal være stabil samtidig som den er rask.

En Steadfast Coffee Brewer står på et bord

Naturenskinnet kan tas av for enklere rengjøring. Foto: Steadfast Coffee Brewer

Stålbryggeren har en oval form med flat bunn. På innsiden finner man 32 riller som blir tykkere nedover mot bunnen, noe som skaper en såkalt kapillæreffekt som gjør at vannet renner raskere gjennom kaffen. Dette, sammen med formen på bryggeren og det faktum at den har et 5 mm stort hull på bunnen, sørger for at kaffen får en renere smak.

Samtidig gir denne utformingen rom for variasjon i bryggeteknikken. Dette er noe mange andre håndbryggere mangler – håndbrygg blir svært godt dersom man gjør det riktig, men dersom noen av bryggevariablene ikke er optimale, vil kaffen bli under pari.

Steadfast Coffee Brewer står på en glasskanne med kaffe

Steadfast gir god kaffe – hver eneste gang. Foto: Steadfast Coffee Brewer

Målet med bryggeren har hele veien vært å skape en tilberedningsmetode som er enkel å bruke. Steadfast Coffee Brewer er derfor en perfekt kaffebrygger for de som elsker håndbrygg, og som ønsker god kvalitet på kaffen uten å måtte gjenskape perfekte bryggevariabler hver eneste gang.

Kilder: dailycoffeenews.com, sprudge.com, gearpatrol.com, steadfast.kr

Relaterte artikler