Graycano Dripper for optimal smaksekstraksjon

Rått, elegant og minimalistisk.

En Graycano Dripper står oppå en Pourcano Foto: Graycano

Graycano er et tysk selskap som utvikler spesialkaffeprodukter. Målet med produktene er at de ikke bare skal ha høy kvalitet, men at de også skal være vakre, elegante og effektive. Et av disse produktene er håndbryggeren Graycano Dripper.

Menneskene bak selskapet er tyske Felix Brügmann og brasilianske Nicole Chabot. Den første idéen om Graycano Dripper dukket opp i begynnelsen av 2020, og etter nesten 2 år med design, utvikling og testing, kom bryggeren til salgs sommeren 2022.

Asymmetriske ribber for mer smak

Graycano Dripper er en konisk håndbrygger. På innsiden har den en rekke ribber – kalt lava ribs – som sørger for et perfekt samspill mellom vann, luft og temperatur under bryggeprosessen. Håndbryggeren er langt ifra den eneste som har ribber på innsiden; dette er noe de aller fleste håndbryggere har. Vanligvis er imidlertid disse ribbene kontinuerlige, og det er her Graycano skiller seg ut.

Lavaribbene i Graycano-bryggeren har nemlig et mønster av usammenhengende V-er. Dette er for å sørge for at det ikke dannes luft- og vannkanaler under bryggeprosessen. Når vannet strømmer fritt mellom de ulike V-formene, brytes eventuelle luft- og vannkanaler, noe som resulterer i en kaffeseng med jevnere fuktighet. Dette gir igjen en jevnere ekstraksjon. I tillegg blir vannstrømmen forstyrret av de asymmetriske lavaribbene, noe som gir en mer intens smaksekstraksjon og sørger for at kaffen får en kraftigere body.

En person holder en Graycano Dripper i hånda

Foto: Graycano

Metall og silikon for optimal temperatur

Bryggeren består av en tovegget konstruksjon av aluminium. Dette gjør at den absorberer varme svært raskt, samtidig som den klarer å opprettholde denne temperaturen gjennom bryggeprosessen. Metallet er dekket av et silikonbelegg, både for enkel rengjøring og for at metallet ikke skal sette usmak på kaffen. Denne termiske dynamikken gjør at de fruktige og florale smaksegenskapene til kaffen fremheves.

For å unngå at man brenner seg på bryggeren, kommer den med hylser laget av kork. Disse kommer i en rekke ulike farger, og dersom man ønsker, kan man også lage sine egne design. En ekstra bonus med disse korkhylsene er at de blir laget av et tysk selskap som kun ansetter mennesker med funksjonsnedsettelser.

Graycano gir deg også muligheten til å adoptere et nyplantet kaffetre. Dette treet er på en kaffeplantasje i Brasil – eid av bestefaren til Nicole Chabot. Man vil få oppdateringer og bilder av treet etter hvert som det vokser, og når den første innhøstingen av kaffebønner skjer fra treet, vil man få førsteprioritet til å kjøpe nettopp disse kaffebønnene.

Bryggeren kan kjøpes fra graycano.com.