Cnuben W60 er en smultringformet håndbrygger

En unik håndbrygger for balansert ekstraksjon.

En Cnuben W60-håndbrygger står på en rød kopp Foto: Howard Bryman/Daily Coffee News

Når man skal lage håndbrygget kaffe, har man tidligere måttet velge mellom flatbunnede og koniske design. En ny håndbrygger på markedet er imidlertid Cnuben W60, som klarer å kombinere disse to designaspektene.

Det som gjør Cnuben W60 unik, er at den har en smultringformet bryggeseng. I midten av bryggeren er det nemlig et invertert, kjegleformet metallfilter. Hvilke fordeler har dette designet?

En Cnuben W60-håndbrygger står på et bord

Foto: Howard Bryman/Daily Coffee News

Cnuben W60 for balansert ekstraksjon

Som et resultat av designet har Cnuben W60 to fordeler sammenlignet med klassiske håndbryggere; tykkelsen på kaffesengen er halvert, og kaffens kontakt med metallfilteret er fordoblet.

Bryggeren henter altså fordelene fra både koniske håndbryggere – ved å ha 60 graders vinkel på innsiden, slik som blant annet Hario V60 – og flatbunnede håndbryggere ved at kaffesengen har samme dybden overalt. Dette gir en forbedret og jevnere ekstraksjon, og reduserer sannsynligheten for såkalt ‘choking’.

Ikke bare gjør designet at kaffen får optimal ekstraksjonshastighet, men bryggeren tilrettelegger også for en enkel, sirkulær helleteknikk som er mer tilgivelig enn på mange andre håndbryggere. Den skal altså være enkel å bruke.

Cnuben W60 ser samtidig svært stilig ut. Den er laget i rustfritt stål, og har et dobbelt metallfilter med geometrisk mønster. Den krever derfor ikke papirfilter. En silikonring rundt kanten sørger for at man ikke brenner seg mens man bruker den.

Håndbryggeren kan plasseres på kaffekanner, men kan også settes direkte på koppen, hvis man kun skal lage seg én kopp kaffe. Dette gjør at den ikke bare er ypperlig til å ha på kjøkkenet hjemme, men at den også egner seg til å ha med på kontoret, på reise og på friluftsturer.

Kilder: amazon.com, dailycoffeenews.com

Relaterte artikler