Zebrang er en ny Hario-serie for friluftsbaristaer!

Ønsker du god kaffe på tur? Da kan Zebrang være løsningen!

En mann sitter foran et bål og kverner kaffe med en kaffekvern fra Hario Zebrang Zebrang-serien tar livet som friluftsbarista til et helt nytt nivå. Foto: Hario Corporation

Er du glad i god kaffe? Er du glad i å være ute i naturen? Med Zebrang, den nye serien fra Hario, kan du kombinere de to!

Det kan by på utfordringer å være en friluftsbarista. Man har selvsagt et ønske om at kaffen skal bli så god som mulig, men man må tross alt også bære med seg alt kaffeutstyret i en ryggsekk som kanskje allerede veier litt for mye. Mangel på strøm gir også en del begrensninger. Med Zebrang behøver man imidlertid ikke å ofre verken kaffekvalitet eller dyrebar plass i sekken.

En mann setter sammen en V60-håndbrygger fra Hario Zebrang-serien

Zebrang-serien er spesialdesignet for kaffebrygging utendørs. Foto: Hario Corporation

Zebrang for nye kaffeopplevelser

Hario Corporation er en japansk kaffeutstyrsprodusent som er kjent for å levere produkter av høy kvalitet. Et av de mest populære produktene deres er nok den kjente håndbryggeren Hario V60.

Da samfunnet var nedstengt under pandemien, og folk flest opplevde å føle seg litt «fanget» hjemme, var det mange som valgte å tilbringe mer tid ute i naturen. Ikke bare gav det et lite avbrekk fra de fire veggene hjemme som man ikke lenger kunne unnslippe, men dersom man ønsket å være sosial med venner og familie, var det også utendørs man måtte treffes. Noe som ikke endret seg, var imidlertid ønsket om å drikke god kaffe.

Det var nettopp dette som var bakgrunnen for Zebrang. Hario så hvordan folk i større grad oppholdt seg ute, og ønsket derfor å lage en produktserie for nye kaffeopplevelser – utendørs.

To V60-håndbryggere i silikon fra Hario Zebrang-serien ligger utslått på et bord

V60-håndbryggeren er laget i silikon, og kneppes enkelt sammen før bruk. Foto: Hario Corporation

Produkter i Zebrang-serien

V60-håndbrygger

Siden Hario er mest kjent for sin V60-håndbrygger, kommer det nok ikke som noen overraskelse at de har valgt å lage en V60-variant i Zebrang-serien. Den er laget i silikon og er sammenleggbar, noe som gjør at den er både enkel og praktisk å bære med seg. Samtidig fungerer den på samme måte ­– og like bra – som den klassiske V60-bryggeren. Dessuten veier den kun 70 (!) gram.

En person heller kokende vann fra en Zebrang-metallkanne oppi en håndbrygger

Metallkannen kan settes direkte på varmekilden. Foto: Hario Corporation

Hellekanner

De neste produktene i Zebrang-serien er to ulike hellekanner med lang hals. Disse gjør at man har full kontroll over helleteknikken når man heller vann over kaffen.

Den ene hellekannen er laget i metall, og ligner en standard vannkoker med svanehals. Den veier 433 gram og rommer 800 ml, og kan varmes direkte på bålet, primusen eller stormkjøkkenet.

Den andre hellekannen veier kun 200 gram, og rommer 350 ml. Den er laget av tritanplast, noe som gjør at den tåler svært mye. Du trenger derfor ikke bekymre deg for at den skal bli ødelagt når den ligger i en stappfull sekk. Med denne kannen har man også full kontroll over hvor mye vann man bruker, ettersom det står oppført desilitermål på siden av kannen.

En person heller kokende vann fra en Zebrang-hellekanne oppi en termokopp

Plastkannen er liten og lett – og svært praktisk. Foto: Hario Corporation

Termokopp med brygger

Når man skal drikke kaffe, behøver man selvsagt en god kaffekopp. Hario inkluderte derfor en termokopp i Zebrang-serien. Den rommer 300 ml, og veier 260 gram. V60-bryggeren passer perfekt på denne koppen, slik at man kan brygge kaffen direkte oppi den. Termokoppen sørger selvsagt også for at kaffen holder seg varm lenge, selv på kalde dager.

Dersom du ikke er av dem som sverger til håndbrygging, men foretrekker såkalt «immersion»-brygg, følger det også med en brygger i denne koppen. Bryggeren er rett og slett bare et mesh-filter som man fyller med malt kaffe og putter oppi termokoppen før man heller oppi vann. Når kaffen har trukket tilstrekkelig lenge, løfter man ut filteret, og nyter den nybryggede kaffen!

Det medfølger en praktisk brygger i termokoppen. Foto: Hario Corporation

Kaffekvern

Og sist, men ikke minst, har Hario kommet med en manuell kaffekvern. Den er liten og lett, og er derfor perfekt å ha med seg på tur. Håndtaket kan tas av og plasseres i silikonbåndet som er rundt kvernen, slik at den både tar mindre plass og ikke står i fare for å bli ødelagt. Denne kaffekvernen er derfor et must for alle friluftsbaristaer.

En mann holder kaffekvernen fra Hario Zebrang-serien i venstre hånd

Kaffekvernens håndtak kan tas av og plasseres i silikonbåndet som er rundt kvernen. Foto: Hario Corporation

Kilde: hario-asia-official.com

Relaterte artikler