ATONCE: Denne portable kaffebryggeren er kaffekvern, trakter og termokopp i ett

5-i-1: ATONCE lar deg male, helle, brygge, oppbevare og drikke kaffe.

Tre ATONCE kaffebryggere står ved siden av hverandre På grunn av størrelsen er ATONCE perfekt for å ta med seg når man er på farten. Foto: Lavida Coffee

Når man er på reisefot, enten på ferie eller ute i naturen, er det ikke alltid like enkelt å få seg en god kopp med kaffe. Det er her bryggeren ATONCE fra Lavida kommer inn.

ATONCE er et portabelt system for kaffebrygging. Den inneholder alt du behøver – helletut, kaffekvern, trakter og termokopp. Og det beste? Den er på størrelse med en vanlig termos.

En mann holder en ATONCE kaffebrygger i hånden på tur

ATONCE er ikke større enn en vanlig termokopp. Foto: Lavida Coffee

5-i-1 kaffebrygger

Kaffebryggeren ATONCE lar deg brygge kaffe hvor du enn måtte befinne deg, enten det er på ferie eller på tur i skogen. Bryggeren er laget i et lett materiale, og veier derfor ikke mer enn 700 gram. Den tar heller ikke stor plass i sekken, med en diameter på 8,5 cm og en lengde på 22,5 cm.

Kaffebryggeren har en batteridrevet kvern med fem ulike malingsgrader. Selv om dette kanskje er langt mindre enn kaffekvernen du har hjemme, er det likevel mer enn nok når man er på farten. Siden kvernen er en såkalt burr-kvern (engelsk burr grinder), sørger den også for at kaffebønnene blir malt jevnt.

Tre ATONCE kaffebryggere står ved siden av hverandre

ATONCE kommer i tre lekre farger. Foto: Lavida Coffee

For å spare batteri slår kvernen seg automatisk av når kaffen er ferdig malt. Den lades med en vanlig USB-C-kabel, og kan også lades i bil eller med en nødlader. På denne måten behøver du ikke bekymre deg for at kvernen skal gå tom for strøm mens du er på tur!

Selve kvernen har en kapasitet på 30 gram kaffebønner, men det anbefales likevel å ikke fylle den med mer enn 15 gram. Bryggeren lager nemlig 230 ml ferdig kaffe, og man får da perfekt mengde kaffe for én kopp. I beholderen til bryggeren er det plass til 45 gram kaffebønner, slik at man kan ha med seg nok bønner til å lage tre kopper med kaffe.

Nærbilde av en ATONCE-kaffebrygger

Beholderen i bryggeren har plass til 45 gram kaffe. Foto: Lavida Coffee

Når kaffebønnene males, faller de ned i et kjegleformet metallfilter. Det doble metallfilteret sørger for at du ikke behøver å bruke papirfilter, noe som både er praktisk og miljøvennlig. Deretter heller man varmt vann over kaffen på samme måte som ved vanlig håndbrygg. Kaffen traktes direkte ned i en termokopp, og når den er ferdig, gjenstår det derfor bare å skru på lokket. Kaffen vil da holdes varm i opptil 8 timer.

En person tar filteret ut av en ATONCE kaffebrygger

Metallfilteret sørger for at du ikke behøver papirfilter. Foto: Lavida Coffee

Den eneste ulempen vi kan se med kaffebryggeren, er at den ikke varmer opp vannet for deg. Dette må derfor kokes opp på forhånd. Til gjengjeld har ATONCE en beholder hvor vannet holdes varmt, slik at du kan koke opp vannet før du drar hjemmefra. Denne beholderen har også en helletut, noe som gir deg full kontroll over vannet når du heller det over kaffen. Lavida lover at helletuten gir deg like mye kontroll som en vannkoker med svanehals gjør.

Dersom du er nysgjerrig på hvordan ATONCE fungerer i praksis, kan du se en video av fremgangsmåten på YouTube.

Kilder: yankodesign.com, sprudge.com