JoGo-sugerøret lar deg brygge og drikke kaffe fra samme beholder

Det er derfor det perfekte utstyret til kaffedrikking i skog og mark.

Et JoGO-sugerør lener seg mot en kopp med kaffe høyt oppe på en fjelltopp Sugerøret kan enkelt tas med til den høyeste fjelltopp. Det er en silikontupp på den ene enden av sugerøret, og et filter på bunn. Foto: JoGo

Kaffe er et must om morgenen, uansett hvor man befinner seg. De som er friluftsmennesker, vet også at kaffe smaker ekstra godt når man er ute i naturen. Ulempen er at man må bære med seg nødvendig kaffeutstyr, noe som ikke alltid er like fristende. Snart får vi imidlertid en helt ny løsning med JoGo-sugerøret.

JoGo er et nydannet selskap som lager kaffeutstyr, og målet deres er å tilby utstyr som gjør at man kan drikke kaffe når som helst og hvor som helst. De har derfor startet en innsamlingsaksjon på Kickstarter for å finansiere JoGo-sugerøret, som lar deg brygge og drikke kaffe fra den samme beholderen – uten behov for ekstra utstyr.

En kvinne holder en trekopp med et JoGo-sugerør mens hun ser ut på utsikten på en fjelltopp

Kaffe ved Grand Canyon? Null stress! Foto: JoGo

Filtrerer ut kaffegrut mens du drikker

JoGo-sugerøret er laget i rustfritt stål, og har en silikontupp på den ene enden – for å beskytte tennene dine – og et filter i bunnen som er beregnet for å fange opp kaffe. Alt man trenger å gjøre, er å helle kaffe og kokende vann i en kopp, røre rundt med sugerøret og vente noen minutter til kaffen er ferdig. Deretter kan man drikke kaffen direkte, uten å måtte sile eller filtrere den først.

Ettersom kaffen fortsetter å være i kontakt med vannet mens man drikker, er dette en type kaffe man bør drikke relativt raskt, for å unngå at den blir overekstrahert. Akkurat hvor stort vindu man har for optimal smak, avhenger av både brennegrad og malingsgrad på kaffebønnene, samt vannets temperatur. Vi anbefaler imidlertid å bruke enten kokmalt eller presskannemalt kaffe, ettersom det er en såkalt «immersion brew» – samme type prosess som ved presskanne.

En kvinne drikker kaffe med et JoGo-sugerør, mens en annen kvinne ler i bakgrunnen

Sugerøret sørger for at du kan nyte nybrygget kaffe – hvor som helst. Foto: JoGo

Hvorfor velge JoGo?

Selv om filteret er spesialdesignet for kaffe, sier produsentene at sugerøret også fungerer for annen drikke – for eksempel løs-te, juice med fruktkjøtt og smoothies med klumper. Inspirasjonen for sugerøret er hentet fra bombillaen, et sugerør som brukes i sør-amerikanske kulturer for å drikke og sile te samtidig.

JoGo-sugerøret er miljøvennlig, ettersom det eliminerer behovet for både plastsugerør og papirfiltre. Metallfilteret på sugerøret kan fjernes, slik at det også kan brukes som et vanlig sugerør. Og siden filteret kan fjernes, er det enkelt å rengjøre sugerøret. Det medfølger også en liten børste for rengjøring, og en oppbevaringspose som sørger for at sugerøret holder seg rent når man har det med seg.

Et JoGo-sugerør ligger på et bord sammen med et pass, et kart, et par briller og en blyant

Sugerøret er knapt større enn en blyant, og veier rett under 60 gram. Foto: JoGo

JoGo er på størrelse med en blyant, og er derfor svært portabel. Den veier ikke mer enn 60 gram, og kan enkelt oppbevares i jakkelommen eller en ytterlomme på sekken. Slik vil du alltid være beredt dersom muligheten for kaffe skulle oppstå.

Sugerøret er ikke tilgjengelig helt ennå, men det kommer snart til salgs. I løpet av én time hadde selskapet nådd målet sitt om å samle inn $10 000 (tilsvarende omtrent 83 000 norske kroner), og de har nå samlet inn over én million kroner. Det betyr at sugerøret snart blir en realitet.

Kilde: dailycoffeenews.com, jogostraw.com

En kvinne holder et JoGo-sugerør mens hun ligger på en campingmadrass

Sugerøret kan tas med på campingturer, og på turer i skog og mark, slik at du alltid kan nyte nytraktet kaffe. Foto: JoGo

Relaterte artikler