Nanopresso lager espresso hvor som helst

Med «Nanopresso» i sekken kan du bli skogens barista.

En representasjon fra Wacaco demonstrerer hvordan Nanopresso virker. Espressoen presses ut av Nanopresso-maskinen ved hjelp av en pumpe på siden. Dette fordrer en del håndkraft. Foto: Sjo og Floyd

Nanopresso er en bærbar espressomaskin som ikke er større enn en liten drikkeflaske.

Det finnes etter hvert flere praktiske produkter som gjør det mulig å lage god kaffe hvor enn du måtte befinne deg. Nanopresso fra Wacaco er 15,6 cm lang og veier bare 336 gram. Den krever ikke strøm, kun (medbrakt) vann og håndkraft.

Om du er glad i espresso – den lille, intense kaffedrikken med crema – er denne kompakte bryggeren ideell å ta med seg alle steder der tradisjonell espresso er utilgjengelig, enten det er hjemme, på kontoret, på reise, eller ute i naturen. Espressoen er ferdig på under ett minutt.

Produsenten Wacaco fra Hongkong står bak Nanopresso, som er en mindre og lettere utgave av deres tidligere modell Minipresso.

En Nanopresso, en adapter og kapsler.

Til venstre i bildet ses adapteren som gjør Nanopresso kompatibel med kaffekapsler. Foto: Sjo og Floyd

Kapsler gjør Nanopresso enda enklere

Utover bryggeren trenger du kun vann og finmalt kaffe eller kaffekapsler. Inkludert i bryggeren er en liten kopp, i likhet med en termos. For å kunne bruke kapsler, trenger du en adapter (kalt for NS Adapter) som kan kjøpes som tilleggsutstyr. 

Med tilleggsutstyret «Barista Kit» kan du lage en dobbel espresso (16 gram kaffe) eller en americano-lignende drikk (opptil 120 ml).

Om du skulle få lyst på kaldbrygget kaffe, kan du bruke kaldt vann – også denne varianten vil få crema på toppen, ifølge produsenten.

Nanopresso i forskjellige farger.

Nanopresso er foreløpig tilgjengelig i ni forskjellige farger og design. Foto: Sjo og Floyd

Espresso med crema

Vi oppdaget Nanopresso på kaffemessen World of Coffee i 2018. Der fikk vi se en demonstrasjon av hvordan maskinen fungerer, og ikke minst fikk vi smake på den ferdige espressoen.

Kaffen presses ut gjennom maskinen med et jevnt trykk, noe som skal sikre espresso-kvaliteten. Og espressoen den var riktig så god, med crema på toppen, slik en ordentlig espresso skal ha.

Tek.no har testet Nanopresso-maskinen, og synes den gir god espresso med fin crema. I omtalen deres kan du lese nærmere om hvordan bryggeren fungerer i praksis.

Relaterte artikler