Hugh Leverpresso er en portabel espressomaskin

Denne manuelle espressomaskinen kan lage espresso hvor som helst!

En mann lager espresso med Hugh Leverpresso Lag espresso på farten med Hugh Leverpresso! Foto: Hugh Inc.

Hugh Inc. er et sørkoreansk selskap som produserer kaffe- og kjøkkenutstyr. Et av produktene deres er Leverpresso – en liten og lekker manuell espressomaskin som kan lage både enkle og doble espressoshots med baristakvalitet.

Den første versjonen av Leverpresso begynte som en Kickstarter-kampanje i 2017. I 2021 ble tredje generasjon Leverpresso (V3) lansert, og i oktober samme år startet Hugh Inc. en ny Kickstarter-kampanje for Leverpresso Pro. Kombinert samlet de to kampanjene inn over 200 000 dollar, noe som tilsvarer nesten 2 millioner (!) kroner.

En svart Hugh Leverpresso står på en kjøkkenbenk

Leverpressoen har et enkelt og stilrent design. Foto: Hugh Inc.

Hvordan fungerer Leverpresso?

Hugh Leverpresso er en moderne vri på den gamle espressoteknologien. Designet er inspirert av klassiske, manuelle espressomaskiner, blant annet 1950-tallets Faema Faemina Baby machine. Den interne mekanismen er imidlertid ny og forbedret.

Designet på Leverpressoen er enkelt nok. Den består av en kopp, et portafilter og en vannbeholder med to «armer».

Portafilteret fylles med kaffe som tampes, før filteret skrus fast på den medfølgende koppen. Oppå portafilteret fester man vannbeholderen som man fyller med kokende vann. Deretter drar man armene sakte opp, før man dytter dem kontrollert ned.

Det er denne bevegelsen som skaper trykket som presser vannet gjennom kaffepucken og ned i koppen. Til tross for at den er så liten, kan den skape hele 9 bar trykk – det samme som brukes for å lage espresso på kommersielle espressomaskiner.

En mann putter en Hugh Leverpresso i en bag

Leverpressoen er liten og lett, og enkel å ta med seg. Foto: Hugh Inc.

Manuell ekstraksjon gir full kontroll

Leverpressoen gir full kontroll over ekstraksjonen. Det er enkelt å justere forholdet mellom kaffe og vann, samtidig som man kan bestemme hvor lang tid ekstraksjonen skal ta. Det betyr at man kan eksperimentere med ulike fremgangsmåter for å finne den perfekte espressooppskriften.

Portafilteret er noe mindre enn standard størrelse, nettopp for at espressomaskinen skal være mer portabel og veie mindre. Leverpresso V3 er på størrelse med en vannflaske, og veier ikke mer enn 640 gram. Og siden den ikke krever strøm, kan den lage espresso hvor som helst. Den er derfor perfekt å ha med seg i sekken dersom man skal oppholde seg langt fra sivilisasjonen. På kun 3 minutter kan man nyte en nybrygget kopp med espresso!

En Hugh Leverpresso står på det medfølgende stativet

Det er mulig å kjøpe et stativ til Leverpresso som sikrer ekstra stødighet, og som lar deg bruke en hvilken som helst type kopp. Foto: Hugh Inc.

Pro for en enda bedre opplevelse

Hugh Inc. lanserte nylig Leverpresso Pro, som er en sterkere og mer avansert versjon av V3. Pro består av færre plastdeler, og espressomaskinens kropp er laget i rustfritt stål. Det gjør at den er mer slitesterk. Den er i tillegg pakket inn i en isolerende silikonhylse, noe som gjør at den holder bedre på varmen samtidig som man unngår å brenne seg.

Siden det kan være vanskelig å vite hvilket trykk man oppnår når man presser ned armene, kommer Leverpresso Pro med en integrert trykkmåler på toppen av vannbeholderen. Dette gjør at det er enda enklere å eksperimentere med ekstraksjonen. I tillegg er armene noe lengre og tykkere enn på V3, noe som gir både økt komfort, mer styrke og mer kontroll.

Leverpresso Pro er hakket større og veier noe mer enn V3, men den klokker likevel inn på rett under 1 kg. Den leveres med en solid bæreveske, slik at du kan ta den med på tur uten å måtte bekymre deg for at den skal bli ødelagt. I tillegg er den enda raskere enn forgjengeren; du kan ha en espresso klar på under 2 minutter. Snakk om luksus!

Både Leverpresso V3 og Leverpresso Pro, samt tilleggsutstyr, kan kjøpes fra selskapets nettside.

Kilder: hughinc.com