Flair Espresso: Den kaffereligiøses drøm

Med manuelle espressomaskiner blir espressobryggingen et håndverk.

En Flair Espresso espressomaskin står på en kjøkkenbenk Flair Espresso lager ikke bare svært god espresso – den tar seg også godt ut på kjøkkenbenken. Foto: Flair Espresso

Dette er en artikkel for deg som ser kaffebrygging som et ritual, som en nærmest religiøs øvelse. Og hvis livssynet ditt bygger på utsøkt espresso, bør Flair Espresso stå sentralt på kaffealteret.

Flair Espresso lager nemlig kun helmanuelle espressomaskiner. Det betyr at hele espressobryggingen blir et håndverk. Det krever tid og presisjon, og er på mange måter det innledende stadiet til ditt helt egne espressoritual.

Laget for sånne som oss

– På grunn av Flairs manuelle og praktiske natur – og den utrolige kontrollen som dette gir – er målgruppen vår kanskje primært «kaffegeeker» og «utstyrsfriker», sier Abbey Law fra Flair Espresso til KaffeGeek. – Men Flairs produktfamilie henvender seg like mye til alle espressoentusiaster: fra nybegynnerne, til de som allerede er fullgode «hjemmebaristaer», til den profesjonelle barista bak kaffebardisken.

Dersom du lever for god espresso, bør du vurdere å investere i en Flair Espresso. Foto: Flair Espresso

Minimalisme

Flair Espresso er utstyrsminimalisme, som i seg selv er litt småbuddhistisk – apropos ritual. Menneskene bak produktet stilte seg selv følgende spørsmål: Hvordan kan jeg lage en anstendig espresso med minst mulig utstyr? Og svaret ble produktene du ser på bildene i denne artikkelen. Det handler om et solid håndtak, en lufttett trykkbeholder til kaffen, og en trykkmåler. På den råeste versjonen varmes den kvernede kaffen opp i trykkammeret slik at den ikke skal kjøle ned det varme kaffevannet som du nettopp har kokt opp, og som helles i et kammer rett over kaffen.

Flair-systemet var opprinnelig tenkt som en «espressomaskin nummer to», litt som en backup. Kanskje i tilfelle strømmen går? Uansett: Kjøperne elsker sine Flairs, som av mange foretrekkes foran andre, mer automatiserte modeller. Derfor blir Flair-modellene stadig mer forseggjorte og robuste.

Flair 58

– Vi introduserte den nyeste proffbryggeren vår, Flair 58, for markedet i begynnelsen av april. Suksessen var umiddelbar. Vi solgte ut alt, men skal klare å levere igjen fra juli, fortsetter Abbey Law. – Og husk: Vi sender også til Norge!

Relaterte artikler