Hario Pegasus er en ny håndbrygger med flat bunn

Formen gjør den perfekt for nybegynnere.

En person heller varmt vann oppi en Hario Pegasus Foto: Hario Corporation

Hario er nok best kjent for V60-bryggeren sin. Dette er en konisk håndbrygger som svært mange bruker, både hjemme og på kaffebarer. Den nye Hario Pegasus har de samme elementene som V60-bryggeren, med ett unntak: Den har en flat bunn.

Hario Corporation er en japansk produsent av kaffeutstyr. De er kjent for å levere utstyr av svært høy kvalitet, og Hario Pegasus er selvsagt intet unntak.

Produktbilde av en Hario Pegasus

Foto: Hario Corporation

Flat bunn for enklere brygging

Den flatbunnede Hario Pegasus har de samme 24 rillene på innsiden av bryggeren som V60 har. Disse rillene gjør at papirfilteret ikke fester seg fast i bryggerens vegger, samtidig som de hjelper kaffen med å renne ned i kannen. Dette gir en jevnere kaffeekstraksjon.

Hario Pegasus er som nevnt flatbunnet. Selv om den har to hull i stedet for ett, gjør den flate bunnen at selve bryggeprosessen tar lengre tid i Pegasus enn i V60. Dette gjør at det er enklere å gjenskape de ulike bryggevariablene, noe som gjør Pegasus mer tilgjengelig, spesielt for nybegynnere. For selv om den koniske formen på V60 gjør at kaffen kan få et vidt spekter av smaksprofiler, fra helt lette og lyse brygg til kraftige og fyldige brygg, gjør den koniske formen også at det er vanskelig å gjenta bryggevariabler.

Målet med den nye håndbryggeren er altså å kombinere allsidigheten og funksjonaliteten til den klassiske V60-bryggeren med brukervennligheten som er assosiert med flatbunnede håndbryggere. Hario Pegasus derfor et perfekt introduksjonsverktøy for nye kaffeentusiaster som ønsker å teste ut håndbrygging.

Pegasus-bryggeren kommer i tre ulike størrelser: 1–2 kopper, 2–4 kopper og 4–7 kopper. Her finnes det altså en brygger for både de som kun drikker én eller to kopper, til de som ikke kan få nok kaffe. Det er også mulig å kjøpe en Pegasus-kanne.

Relaterte artikler