Kruve Brewler – en kaffelinjal for perfekt malingsgrad

Med Brewler trenger du ikke lenger sammenligne kaffe med salt for å finne riktig malingsgrad.

Kruve BREWLER brukes for å måle størrelsen til malt kaffe Linjalen lar deg måle den malte kaffen helt nøyaktig. Foto: Kruve

Det canadiske kaffeselskapet Kruve står bak en rekke tilbehør som skal ta kaffeopplevelsen til nye høyder. Det nyeste tilskuddet er Kruve Brewler, en linjal som lar deg måle partikkelstørrelsen til malt kaffe.

Kruve Brewler er en linjal i rustfritt stål, men i stedet for vanlige mål, har den små hull som gradvis blir større. Dette gir deg en visuell guide som lar deg fastslå malingsgraden på kaffen. Linjalen lar deg også måle størrelsen til hele kaffebønner, og på baksiden får du relevante konverteringer som kan komme til nytte, slik som for eksempel Fahrenheit til Celsius for vanlige bryggetemperaturer.

Kruve BREWLER brukes for å måle størrelsen til malt kaffe og grønne kaffebønner

Linjalen lar deg også måle størrelsen til hele kaffebønner. Foto: Kruve

Hvorfor bruke Brewler?

Når man brygger kaffe, er det mange variabler man skal forholde seg til. Vann og kaffe måles med en nøyaktighet på 0,1 gram, vannets temperatur måles i grader og bryggetiden måles i sekunder. Men til tross for at malingsgraden er en av de viktigste variablene, bruker man fortsatt vage termer som grovmalt og finmalt. Men hvor går egentlig grensen mellom grovt og medium-grovt? Og hvordan kan man være sikker på at alle bruker «medium-fint» om den samme malingsgraden? På grunn av disse usikkerhetene kan det være vanskelig å vite hva som er riktig malingsgrad.

Det er her Brewler kommer inn. De små hullene på linjalen har en størrelse på mellom 200 og 1600 mikrometer (µm), og ved å sammenligne den malte kaffen med hullene på linjalen, kan man enkelt se hvilket område kaffen befinner seg i. Man kan da fastslå malingsgraden til kaffen med høy nøyaktighet.

Kruve BREWLER brukes for å måle størrelsen til malt kaffe

Her ser man godt forskjellen mellom 1600 og 200 µm. Foto: Kruve

Der man tidligere måtte gjette seg frem til riktig malingsgrad, kan man med Brewler sette helt spesifikke tall på ulike malingsgrader. I stedet for «finmalt» kan man si 400 µm, og i stedet for «presskannemalt» kan man si 1300 µm. På denne måten kan man måle malingsgraden like nøyaktig som de andre variablene, og det vil ikke lenger være nødvendig å sammenligne kaffen med havsalt eller bordsalt for å finne den riktige malingsgraden.

Ønsker du å teste ut Brewler før du eventuelt kjøper den? Da kan du laste ned og printe ut en pdf-versjon av linjalen fra kruveinc.com – helt gratis.

Kruve BREWLER brukes for å måle størrelsen til malt kaffe

Kruve har laget en digital versjon av linjalen, som de oppfordrer kundene sine til å bruke. Foto: Kruve

Brewler + Sifter = sant

Selv om Brewler kan fortelle deg nøyaktig hvilken malingsgrad kaffen har, vil den ikke kunne sørge for at kaffekornene er av samme størrelse. Dette er viktig for at kaffen skal bli god. Produsentene anbefaler derfor at man bruker Brewler sammen med Kruve Sifter, en kaffesikt som filtrerer ut kaffekorn av ulik størrelse. Dersom du benytter deg av begge disse hjelpemidlene når du brygger kaffe, vil du nemlig kunne sikre deg perfekt brygget kaffe – hver eneste gang.

Relaterte artikler