Kruve Sifter sikrer at alle kaffekornene får nøyaktig samme størrelse. Det gir et jevnere brygg og bedre kaffe.
Kruve Sifter ser litt ut som en matboks. Foto: KruveProdusenten Kruve, som holder til i Canada, hevder at all kaffe kan bli bedre med Kruve Sifter, uansett hvilken bryggemetode eller kvern som ellers blir brukt.
En typisk kaffekvern kan stilles inn på et utvalg kverningsgrader, fra fint til grovt. Det er imidlertid slik at en kaffekvern ikke kan sikre en helt konsistent størrelse på kaffekornene som kvernes. Det er det samme prinsippet som gjelder i matlaging – hvis du har råvarer i ulik størrelse, vil de mindre bitene kunne bli brent eller overkokt, mens de større vil kunne bli rå eller underkokt.
Mange har forsøkt å gjøre noe med dette ved å utvikle bedre kaffekverner, men selv de beste kverner gir ujevn størrelse på partiklene. Noen er for store, mens andre er for små. Det er her Kruve Sifter kommer inn i bildet.
Kruve Sifter-boksen har to nivåer og opptil 15 utskiftbare skiver med ulik størrelse på hullene. Det gir 105 mulige kombinasjoner som sikrer samme størrelse på alle kaffekornene. Både korn som er for store og korn som er for små, blir filtrert vekk. Det gir en jevn brygging, som igjen gir bedre kaffe.
Du velger nivå og skive for å få den størrelsen du ønsker på kaffekornene. Så heller du kaffen i boksen, setter på lokket og rister. Nå er kaffekornene med nøyaktig samme størrelse skilt fra de øvrige! Korn med andre størrelser er filtrert vekk.
Kruve Sifter vil komplementere og forbedre enhver kverner, enten det er en billig håndkvern eller en dyr kvern for det profesjonelle markedet. Bare vær klar over at det fortsatt anbefales å bruke en god kaffekvern! Den lille boksen kommer inn som et kalibreringsverktøy i etterkant.
Produktet kom på markedet i 2015, og i 2017 vant det «Best New Product» i Sprudgie Awards. I dag blir det brukt av alt fra kaffeentusiaster til verdensmestre i baristakunst, slik at de kan forbedre hvordan de brygger kaffe, ikke minst i konkurranser.
Da Kruve Sifter var ute på markedet, begynte teamet i Kruve å se på hvordan de kunne forbedre hvordan folk konsumerer kaffe. Resultatet ble glass som skal optimalisere smaksopplevelsen. De har siden kommet med flere ulike glass-serier.
Det er avgjørende å velge malingsgrad etter hvilken tilberedningsmetode som benyttes.
Med disse glassene skal du kunne oppdage smaker i kaffen du tidligere ikke har hatt tilgang til.
Hvorfor er noen kaffebønner lettere å male enn andre?
Nytt tilberedningsutstyr fra Kruve.