Kaffen har smak av melkesjokolade, appelsin og saftige epler.
Guay Apae Peru er en såkalt våtforedlet kaffe, og den er lyst brent for å få frem god saftighet og fine frukttoner i smaken.Det produseres kaffe både nord og sør i landet. I mange år gikk det meste av produksjonen til innenlands konsum, men god kvalitet har bidratt til at landet etter hvert har fått en stor eksport av Arabica-kaffe, deriblant av typen Guay Apae.
Guay Apae-kaffen kommer fra Cajamarca-distriktet, som ligger helt nord i Peru. I dette høylandsområdet er gruvedrift og jordbruk viktige næringsveier.
Guay Apae har fått sitt navn etter kooperativet som står for produksjonen av kaffen. Det ble dannet i 2011, og består av småprodusenter. Det har kvinnelig ledelse og mange kvinnelige medlemmer. Alle gårdene ligger i nærheten av den lille byen La Coipa, et navn som betyr «gul jord». Jordsmonnet i området har et gulaktig skjær, er næringsrikt og gir gode forhold for kaffedyrking.
Guay Apae Peru består av fire typer Arabica-kaffe: Typica, Caturra, Catuai og Catimor. Typica er den mest utbredte Arabica-varianten som produseres i Peru, og står for rundt 70 prosent av all kaffe som dyrkes i landet.
Guay Apae Peru er en såkalt våtforedlet kaffe, og den er lyst brent for å få frem god saftighet og fine frukttoner i smaken. Dette er en kaffe du absolutt bør prøve!
I kaffe-serien Coffee of the World finner du kaffe fra ulike deler av verden. Disse kaffene byr på fine smaksopplevelser, og gir en pekepinn på hvordan jordsmonn og terroir setter sitt preg på smaken. Du finner dem i Meny-butikkene.
Dessverre kan ikke all kaffeemballasje gjenvinnes.
Kaffe er en fantastisk og spennende drikk med en lang historie.
JOH. JOHANNSON KAFFE er tildelt EMIL-prisen for sitt nye, miljøvennlige kaffeanlegg.
Undergruppene av Arabica-kaffen markedsføres ofte med egne navn som forteller om kaffens opprinnelse og ulike smaksretninger.