Chaparral Colombia: En økologisk og rettferdig kaffe du bør prøve

Den milde og velbalanserte smaken vil gi deg en fin opplevelse på hjemmekontoret.

En pose med Chaparral Colombia Chaparral Colombia er en sertifisert kaffe som også er et godt eksempel på den gode kvaliteten som denne type kaffe kan gi.

Kaffen fra Chaparral dyrkes i godt jordsmonn i høylandet. Det gir en mild og velbalansert smak som er typisk for mye av kaffen som kommer fra Colombia.

Chaparral Colombia er en kvalitetskaffe som er både økologisk og rettferdig. Men du får ikke en smakfull kopp kaffe uten gode råvarer! Du trenger kaffebønner av høy kvalitet for å skape store smaksopplevelser. Heldigvis er vi godt stilt i Norge med tilgang på mange gode kaffetyper av høy kvalitet.

Chaparral Colombia

Vi har sett nærmere på noen av variantene som er tilgjengelige, og beskriver hva som karakteriserer de forskjellige typene. Først ute er Chaparral Colombia, som er produsert i Colombia.

Chaparral Colombia er en sertifisert kaffe som også er et godt eksempel på den gode kvaliteten som denne type kaffe kan gi. Kaffen produseres av 54 gårder som holder til i byen Chaparral i Tolima-regionen.

Chaparral ligger nær ekvator, og har derfor et relativt stabilt klima som gjør at årstidene er lite merkbare. Store deler av regionen ligger i høylandet, og de snødekte fjellene sørger for at tilførselen av vann til dalene nedenfor er god.

Kaffen fra Chaparral dyrkes fra 1550 til 1800 meter over havet, og sammen med et godt jordsmonn gir det en mild og velbalansert smak som er typisk for mye av kaffen som kommer fra Colombia.

Økologisk og rettferdig

Chaparral Colombia har flere sertifiseringer som viser seg i ulike merker. Debio-merket garanterer at Chaparral Colombia er dyrket i henhold til regelverket for økologisk produksjon.

Det er også verd å merke seg at 100 % av denne kaffen er handlet og kontrollert etter Fairtrade-standardene. Dette er en kaffe du absolutt bør prøve!

Coffee of the World

I kaffeserien Coffee of the World finner du kaffe fra ulike deler av verden. Disse kaffene byr på fine smaksopplevelser, og gir en pekepinn på hvordan jordsmonn og terroir setter sitt preg på smaken. Du finner dem i Meny-butikkene.

Relaterte artikler