Jessika Heredia Sosa: Inspirerende ambassadør for colombiansk kaffe!

På World of Coffee i Milano møtte vi Jessika Heredia Sosa fra Colombia.

Jessika Heredia Sosa ser inn i kameraet og smiler Da vi møtte Jessika Heredia Sosa på World of Coffee, fortalte hun oss om colombiansk kaffe og arbeidet hun gjør. Foto: Ole Wiggo Lian

– Skal det være en kopp med herlig colombiansk kaffe? spør Jessika Heredia Sosa når vi møter henne på World of Coffee i Milano. Hun er colombianer bosatt i Slovenia, og selvfølgelig, hadde vi nær sagt, jobber hun med kaffe. Ikke bare er hun en aktiv barista, men hun arbeider også med opplæring og med kvalitetssikring ved et kaffebrenneri i den slovenske byen Maribor.

– Jeg startet som barista i Colombia og har mange års erfaring fra det å jobbe med kaffe, noe som for øvrig er svært givende. Colombia har en helt spesiell stilling i kaffens verden, og jeg er stolt av å si at colombiansk kaffe er anerkjent for sin kvalitet på alle kontinenter.

Fellesnevneren for colombiansk kaffe

– Det er mange kaffeproduserende regioner i hjemlandet mitt. Mange kjenner nok kaffen fra Huila-regionen, som er det området som produserer mest kaffe i Colombia. Men kaffe produseres over et stort område og har mange spennende varianter som karakteriseres av ulike smaksretninger. Fellesnevneren for colombiansk kaffe er en utmerket kvalitet. Det er noe av det jeg forsøker å formidle når jeg har oppdrag for National Federation of Coffee Growers – slik som her på World of Coffee.

– På denne messen har vi arrangert smakinger av kaffe fra 25 ulike regioner, som alle har sitt helt spesielle særpreg knyttet til jordsmonn og et unikt mikroklima. Det er dette som er med på å skape ulik smak og aroma. For mange er det en fin opplevelse å erfare hvor mangfoldig og variert colombiansk kaffe er. Som barista er det utrolig spennende å presentere en slik smaksbredde. Akkurat dette tror jeg også er noe av det som kan bidra til at kaffe fra hjemlandet mitt får en enda større utbredelse.

God kaffeopplevelse

– Det er flere faktorer som er avgjørende for å skape en god kaffeopplevelse. Én ting er at bønnene som benyttes må ha en god kvalitet. Men de skal også behandles riktig etter innhøsting, og de skal brennes på en måte som får frem de gode aromaene. Når dette er på plass, må selve tilberedningen gjøres optimal. Alt dette virker sammen, og det er noe av det vi ønsker å få frem når vi promoterer kaffen på en messe som dette.

– I tillegg er det viktig for meg å formidle til alle som besøker oss på standen at det jobbes iherdig med å utvikle bærekraftige løsninger. Bærekraftig kaffeproduksjon er en forutsetning for gode levekår for de mange tusen familiene som lever av å dyrke kaffe i Colombia, sier Jessika Heredia Sosa.

Relaterte artikler