Guayata Colombia: Kaffe med smak av røde bær

Kaffen har en fin og fruktig smak.

Kaffen Guayata Colombia fra Coffee of the World blir tilberedt på et bord. Guayata Colombia produseres i den lille byen Guayata helt syd i Colombia.

Guayata Colombia er en kaffe for alle som liker en fruktig og søtlig kaffe med smak av røde bær. Du kan også ane et lite hint av vanilje når du drikker denne runde kaffen som produseres i fjellsidene opp mot Andesfjellene, helt syd i Colombia.

Guayata Colombia-kaffen produseres av bønder som tilhører den lille byen Guayata som ligger på hele 1767 meters høyde! Kaffen som dyrkes her bruker lang tid på å modnes i dette høylandsklimaet. Det, sammen med et vulkansk jordsmonn, gir noe nær perfekte forhold for kaffeplanten. Resultatet er en herlig kaffe av ualminnelig kvalitet.

Fin og fruktig

Nå er det ikke noe nytt at nordmenn vet å sette pris på colombiansk kaffe. Det forbindes av mange med en litt kraftig og fyldig kaffe som gir en rik smaksopplevelse. Colombia er forøvrig et av de få kaffeproduserende landene som bare dyrker Arabica-kaffe. Selv om utgangspunktet derfor er det samme for alle de kaffeproduserende regionene i landet, er det store variasjoner i smak alt etter hvor kaffen er dyrket.

Guayata Colombia har en spesielt fin og fruktig smak. Kaffebønnene i seg selv er selvsagt med på å bidra til dette, men også måten de blir behandlet på etter innhøstingen spiller en rolle. Etter bærene er plukket, fjernes fruktkjøttet og kaffen fermenteres for å fjerne restene av fruktkjøtt som sitter igjen på bønnene. Deretter skylles bønnene før de soltørkes.

Resultatet blir en fin smaksopplevelse som du absolutt bør prøve!

Coffee of the World

I kaffe-serien Coffee of the World finner du kaffe fra ulike deler av verden. Denne serien byr på fine smaksopplevelser, og gir en pekepinn på hvordan jordsmonn og terroir setter sitt preg på smaken. Du finner Coffee of the World i Meny-butikkene.

Relaterte artikler