Antigua Guatemala: Alle kaffe-elskeres drøm

Om du får muligheten til å nyte kaffe fra Guatemala, bør du alltid slå til. Denne kaffen regnes nemlig som noe av det beste som finnes på markedet!

En pose med Antigua Guatemala ligger på et bord.

Det sentralamerikanske landet Guatemala grenser til Stillehavet i vest, og til Det karibiske hav i øst. Bortsett fra disse kystområdene, består Guatemala av store fjellområder som gir spesielt gunstige forhold for dyrking av kaffe. 

Vulkansk jordsmonn, riktig temperatur og ideell fuktighet gir gode avlinger av mange ulike jordbruksprodukter, og bidrar til å gi landets kaffe en særegen karakter. Dette gjelder ikke minst for Antigua Guatemala i Coffee of the World-serien.

Søtlig kaffe fra Antigua

Det er også forskjellige smaksnyanser mellom de ulike kaffeområdene i landet, og kaffen som produseres rundt fjellbyen Antigua regnes som spesielt velsmakende. Dette er en fyldig og balansert kaffe som gjerne oppleves som en tanke søtlig med et hint av sjokolade, vanilje og nøtter.

En av forklaringene på at kaffen fra akkurat dette stedet har et distinkt særpreg i smaken, forklares med at klimaet her er litt kjøligere.

Antigua Guatemala – unik posisjon som kaffeby

Antigua Guatemala betyr for øvrig «Guatemalas gamle by». Den ble grunnlagt i 1543, og var Spanias koloniale hovedstad i Sentral-Amerika i mer enn 200 år. I dag har denne byen en unik posisjon i landets suksessrike kaffeindustri – nettopp på grunn av den enestående kaffen som produseres i de vulkanske åssidene i dette området.

Coffee of the World

I kaffe-serien Coffee of the World finner du kaffe fra ulike deler av verden. Disse kaffene byr på fine smaksopplevelser, og gir en pekepinn på hvordan jordsmonn og terroir setter sitt preg på smaken. Du finner dem i Meny-butikkene.