World of Coffee 2022: En vellykket verdensmesse gjennomført!

KaffeGeek var på plass, og vi kan melde om god stemning!

Et oversiktsbilde over en rekke utstillingsstander på World of Coffee i Milano Etter to år med pandemi var stemningen god på årets World of Coffee! Foto: Sjo og Floyd

23.–25. juni ble World of Coffee 2022 arrangert i Milano. Dette er den første verdensmessen siden før pandemien, og bransjefolk fra alle verdens kanter kom for å delta på den internasjonale kaffemessen.

KaffeGeek var selvsagt også på plass, og med over 11 000 deltagere fra 137 land, 350 forskjellige utstillere, 230 frivillige og fem nye verdensmestere, kan vi skrive under på at det var herlig stemning på World of Coffee i Milano!

Ny besøksrekord

Årets World of Coffee var den største noensinne. Ikke bare var det en ny besøksrekord med over 11 000 besøkende, men over 350 forskjellige utstillere var også på plass for å vise frem sine produkter, innovasjoner og konsepter, og for å fortelle sine historier.

Det ble avholdt 25 SCA-foredrag hvor man kunne lære om hva som foregår i kaffeindustrien, og 28 cuppingsesjoner hvor man kunne få en innføring i hvordan man cupper kaffe. For første gang ble det også avholdt 9 ulike workshops.

Samtidig ble «The Green Coffee Buyers and Sellers»-programmet lansert i Europa for første gang, etter å ha blitt lansert på Specialty Coffee Expo i Boston tidligere i år. Dette programmet gir kjøpere og selgere en plattform hvor de kan dele kaffeprøver og bygge nettverk.

Simo Kristidhi deltar i VM i kaffebrenning

Simo Kristidhi fra Solberg & Hansen tok sølv i VM i kaffebrenning. Foto: Sjo og Floyd

De nye verdensmesterne

Som nevnt ble det avholdt fem ulike verdensmesterskap under World of Coffee, og vi kan med glede presentere de nye verdensmesterne:

  • World Latte Art – Carmen Clemente (Italia)
  • World Coffee in Good Spirits – Agnieszka Rojewska (Polen)
  • World Cup Tasters – Heongwan Moon (Sør-Korea)
  • World Roasting – Felix Teiretzbacher (Østerrike)
  • Cezve / Ibrik – Michaela Ruazol-Recera (De forente arabiske emirater)

Norske Simo Kristidhi fra Solberg & Hansen deltok på verdensmesterskapet for kaffebrenning, og han tok sølv. Vi gratulerer så masse til vinnerne og Simo!

Relaterte artikler