Nordic Coffee Fest for alle kaffeinteresserte

Den nye nordiske kaffemessen ble en braksuksess!

En person fra kaffeselskapet Gringo snakker med et par besøkende på Nordic Coffee Fest Det var mange mikrobrennerier til stede på Nordic Coffee Fest. Foto: Sjo og Floyd

Helgen 24.–25. februar ble Nordic Coffee Fest arrangert for første gang i Göteborg. KaffeGeek var selvfølgelig til stede, og vi kan melde om god stemning, spennende foredrag og deilig kaffe!

Nordic Coffee Fest gikk over to dager, og ble kombinert med kaffekonkurransen The Barista League. Det ble holdt en rekke spennende foredrag fordelt på to ulike scener, og man kunne møte mange spennende utstillere og lokale kaffebrennerier.

Tim Wendelboe ser inn i kameraet på Nordic Coffee Fest

Tim Wendelboe syntes nivået var høyt hos de ulike mikrobrenneriene som var på messen. Foto: Sjo og Floyd

Kaffe godkjent av Tim Wendelboe

Messen var godt besøkt, primært av nordmenn og svensker, men også overraskende mange andre nasjonaliteter.
– Jeg liker veldig godt mindre messer slik som denne, for man får mulighet til å snakke med alle som er til stede, sa Tim Wendelboe til KaffeGeek da vi møtte ham på Nordic Coffee Fest. – Det er også utrolig mye god kaffe her. I løpet av de første 30 minuttene smakte jeg på sikkert 20 forskjellige kaffetyper, og alle smakte utrolig godt! Det er hyggelig å se at det er så mange små kaffebrennerier her – det var noe som ikke fantes for 15 år siden. Det er mange av brenneriene jeg ikke har hørt om før. Jeg er ikke så opptatt av trender; det viktigste er at man får god og ren kaffe. Og det har disse brenneriene klart å levere.

Marit Lynes fra Norsk Kaffeinformasjon smiler mot kameraet på Nordic Coffee Fest

Marit Lynes fra Norsk Kaffeinformasjon synes Nordic Coffee Fest var et godt gjennomført arrangement. Foto: Sjo og Floyd

Et arrangement for alle kaffeinteresserte

Vi tok også en prat med Marit Lynes fra Norsk Kaffeinformasjon.
– Jeg elsker at det er en så kompakt messe! Jeg har alle jeg ønsker å møte i nærheten av hverandre, og jeg rekker å snakke med alle. Det er veldig gøy at de klarer å lage et så enkelt og tilgjengelig arrangement, sa Lynes til KaffeGeek. – Jeg er her for å treffe mennesker, og for å drikke god kaffe. Det er en miks av mye forskjellig her, og det er en perfekt messe for alle som er kaffeinteressert. Man kan dykke ned i dypet dersom man ønsker det, men det er tilgjengelig for absolutt alle. Det er også spennende at de tar bærekraft på alvor; det er ingen engangskopper her, og det brukes kun plantebaserte melkealternativer. Alt i alt synes jeg dette har vært to veldig innholdsrike og givende dager.

Brodie Visser holder et foredrag på Nordic Coffee Fest

Canadieren Brodie Visser holdt et spennende foredrag på Nordic Coffee Fest. Foto: Sjo og Floyd

Relaterte artikler