Fra Sør-Korea til Sverige!
LJ og Amelie møttes da de jobbet på det samme skipet. Det er også fra dette skipet de har hentet inspirasjonen til navnet «12 Knots Coffee Roasters»; 12 knop var nemlig den mest effektive farten til skipet.
– Vi følte at det var passende å gi kaffebrenneriet vårt dette navnet, sier LJ til oss når vi snakker med ham. – Og logoen vår er en oter med en matroshatt som drikker kaffe. Det er flere grunner til at vi valgte denne logoen; ikke bare er den et sjødyr, men den er også maskoten til hjembyen min i Korea.
LJ og Amelie bosatte seg først i Korea, men valgte etter hvert å flytte til Sverige.
– Drømmen min var alltid å jobbe med kaffe. Jeg brukte derfor mye tid på å lære meg så mye som mulig om kaffe, sier LJ. – Vi visste at vi ønsket å åpne vårt eget kaffebrenneri, men jeg oppdaget raskt at dette er en prosess som tar lang tid i Sverige. Det var jeg ikke helt forberedt på, og jeg ønsket ikke egentlig å måtte vente med å begynne drømmen min. Så da vi leide et hus som hadde en garasje, bestemte vi oss for å bare gjøre det! Vi driver derfor kaffebrenneriet vårt i garasjen, og kontoret vårt er stua. Det er ikke ideelt, men det er bedre å begynne i det små, enn å ikke begynne i det hele tatt!
Det neste steget er å åpne en ordentlig butikk. I mellomtiden jobber de med å spre ordet om 12 Knots og hvem de er.
– Vi begynte jo i fjor, så vi har ikke så mange kunder ennå. Derfor ønsket vi å delta her på Nordic Coffee Fest, for å møte folk i kaffebransjen, sier Amelie. – Ikke bare potensielle kunder, men også andre mennesker som jobber i bransjen og som brenner for kaffe. Vi kan lære mye av hverandre.
– Hvilken kaffe er din favoritt av dem dere har med hit til Nordic Coffee Fest?
– Favorittkaffen min fra samlingen vår er for øyeblikket en Kenya Gatagua AA. Jeg hadde hørt mye om kenyansk kaffe etter at jeg begynte kaffereisen min i Korea; jeg fikk blant annet høre at det er en kaffe som er veldig frisk og fruktig. Men første gang jeg virkelig opplevde disse smaksnotene, var med denne kaffen, sier LJ og viser frem kaffeposen med kenyansk kaffe. – De tidligere kenyanske kaffetypene jeg hadde smakt, hadde hovedsakelig mye nyanser av tomat, nesten som grønnsaksjuice. Det var ikke spesielt godt. Denne kaffen har imidlertid de fruktige smakskarakteristikkene som kenyansk kaffe skal ha. Plutselig skjønte jeg hvorfor kaffe fra Kenya blir trukket frem som svært god. Den smaker nemlig helt fantastisk!
Miljøvennlig kaffe uten bruk av drivstoff eller elektrisitet. Hvordan er det mulig?
KaffeGeek var på plass, og vi kan melde om god stemning!
Brennegraden har stor betydning for smaksopplevelsen.
Iver har tatt kaffeinteressen til nye høyder!