Carlos traktet på James Bond-settet

Da deler av den kommende James Bond-filmen nylig ble spilt inn i Norge, sørget en barista fra Haugesund for kvalitetskaffe på filmsettet.

Daniel Craig som James Bond. Det er gjort en rekke opptak i Norge til den seneste James Bond-filmen. Carlos fra Haugesund sørget for god kaffe på filmsettet. Foto: Colourbox.com

I uke 24 var det stor kaffetørst på James Bond-settet, der deler av den 25. filmen i rekken ble spilt inn ett eller annet sted i Norge …

For å avhjelpe denne kaffetørsten på best mulig måte, ble Carlos Abdo Monclair tilkalt. Innehaveren av «Hos Carlos» i Haugesund ble fløyet inn til kaffetørste og sultne filmarbeidere «et sted langs Atlanterhavsveien».

Kjekke folk

KaffeGeek fikk snakket med ham midt i arbeidstiden, på en litt travel fredag ettermiddag. Men han var like blid og hyggelig som vi hadde hørt at han alltid pleier å være.

Carlos fortalte at han ikke nølte med å svare ja da han fikk forespørselen. For å kunne garantere at kaffen ble av en kvalitet han kunne stå inne for, hadde han med kvalitetskaffe fra leverandørene Solberg & Hansen og Pala, et lite kaffebrenneri i Trondheim.

Han forteller at det var stas å være med på filmsettet, men at det samtidig var lange dager med mye å gjøre.

– Vi startet tidlig på morgenen og holdt på til langt på kveld. Men filmfolkene var «kjekke folk» som det var hyggelig å bli kjent med. De satte stor pris både på kaffedrikkene våre og maten som min kollega Pedro Barrera tilberedte.

Taushetserklæring

Både Carlos og Pedro måtte skrive under på en taushetserklæring om det de så i de dagene de var på filmsettet, så hvorvidt Daniel Craig til stede, vites ikke.

– Det har jeg ikke lov til å si noe om! smiler Carlos.

Men at det var en artig ting å være med på, det kan han si. Han sier også at produksjonen så ut til å foregå nærmest som på en fabrikk, veldig effektivt.

Han avslutter med at selv om det var lange dager, så var det en opplevelse utenom det vanlige.

Neste gang du er i Haugesund, så kan du jo ta turen innom Hos Carlos på det Gamle Slaktehuset, Strandgata 70. Her får du garantert god kaffe. Kanskje får du vite litt mer om årets James Bond-innspilling i Norge?

Relaterte artikler