KaffeGeek har besøkt Solberg & Hansen.
Her får vi et raskt innblikk i aktuelle kaffetrender.KaffeGeek har vært på besøk hos Solberg & Hansen på Mathallen Vulkan. Der møtte vi barista og daglig leder Arne Tobias Hanserud, som fortalte oss litt om hvilke kaffetrender som er aktuelle akkurat nå.
Noe av det vi ser skjer i kaffemarkedet i dag, er at folk blir mer og mer opptatt av at kaffen ikke nødvendigvis trenger å være så mørkbrent. Folk flest forstår i større grad at lysbrent kaffe er med på å gi mer kompleksitet. Samtidig ser vi også at folk ikke nå lenger er opptatt av å ha den lysest brente kaffen, men at de vil ha kaffe som er brent optimalt for den enkelte kaffen.
Ikke all kaffe tåler nødvendigvis å bli brent lysest mulig, og da er det en fordel av man brenner en litt annen profil. For eksempel brenner man ofte kaffe fra Afrika lysere, fordi det er en friskere og syrligere kaffe som tåler den lyse brenneprofilen bedre, mens kaffe fra Sør- og Mellom-Amerika vil man kanskje brenne litt mørkere, uten at vi likevel snakker om mørkbrent kaffe. Det som er viktig er at hver enkelt kaffe får den ideelle brenneprofilen, som sørger for at kaffens særegenheter kommer best mulig frem.
Millenniumsgenerasjonen har vært med på å påvirke kaffeindustrien til det den er i dag, og vil fortsette å påvirke den i årene som kommer.
Hvorfor er noen kaffebønner lettere å male enn andre?
Smak og aroma blir utviklet under brenningen av kaffebønner, og nettopp derfor er brenningen helt avgjørende for hvor god kaffen blir.
Se hva som skjer hvis du glemmer å cleandroppe kaffeutstyret …