Video: Hvordan brygge bedre kaffe hjemme med Solberg & Hansen

KaffeGeek har besøkt Solberg & Hansen.

Hvordan kan man lage bedre kaffe hjemme?

KaffeGeek besøkte Solberg & Hansen på Mathallen Vulkan. Der møtte vi barista og daglig leder Arne Tobias Hanserud, som ga oss noen gode tips og triks til hvordan man kan lage bedre kaffe hjemme.

Transkripsjon av video

Et godt tips for å lage bedre kaffe hjemme, er å investere i en kaffekvern – og aller helst en kaffekvern hvor du har mulighet til å justere malingsgraden. Ulike kaffetyper brygger best på forskjellige malingsgrader. For eksempel kan du si at hvis du opplever at kaffen er veldig bitter på smak, så er det et tegn på at du burde male kaffen litt grovere. Så lek litt med malingsgraden på kverna hjemme også.

Hvis du ønsker å lage en kaffe latte eller en cappuccino hjemme, kan det være greit å investere i en melkeskummer. Med en melkeskummer varmer du melken rett på platen, og så bruker du håndkraft for å pumpe skum. Da får du nesten like godt resultat som hvis du skulle steamet melken på en profesjonell maskin.

Det er veldig lurt å veie opp kaffen på forhånd. Da vet du at du bruker samme mengde hver gang, slik at når du en dag får en perfekt brygget kaffe, så vet du hvordan du skal lage det neste dag også.

For å få god kaffe hjemme, krever det at du har rent utstyr, nymalt kaffe og godt vann som er varmet opp til riktig temperatur. Stort sett brygger kaffe best på et sted mellom 90 og 97ºC.

Relaterte artikler