Iskaffe med sjokoladesaus og jordbærsirup

Forfriskende og herlig iskaffe med smak av jordbær og sjokolade.

Nærbilde av et glass med kaffe, sjokolade og jordbær Kaffe, sjokolade og jordbær er en uslåelig kombinasjon. Foto: Colourbox.com

Det er lite som smaker bedre enn iskaffe en varm sommerdag. Denne iskaffen har smak av sjokolade og jordbær!

Vi gir deg her oppskriften på en iskald macchiato-variant med sjokoladesaus og jordbærsirup. Sirupen lager du selv – det er både raskt og enkelt, og den kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil én uke.

Oppskrift på jordbærsirup

Ingredienser – jordbærsirup

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl knuste jordbær

Fremgangsmåte – jordbærsirup

  1. Kok opp vann og sukker i en liten kjele på middels varme. Pass på å røre slik at sukkeret løser seg opp ordentlig.
  2. Når sukkerlaken er helt klar (den skal ikke være grumsete), tilsettes de knuste jordbærene. Kok opp blandingen, og la det deretter småkoke i 10–15 minutter til sirupen har tyknet. Rør jevnlig.
  3. Avkjøl sirupen fullstendig, og sil den over i en lufttett beholder, for eksempel et syltetøyglass. Oppbevar sirupen i kjøleskap.

Tips:

Hvis du ønsker en søtere sirup, kan du bruke litt mer sukker.

Ønsker du en tynnere sirup, kan du bruke mer vann.

Vil du at sirupen skal være tykkere, kan du tilsette litt maisenna i blandingen før den kokes opp.

Oppskrift på iskaffe med sjokoladesaus og jordbærsirup

Ingredienser – iskaffe

  • 2 ts jordbærsirup
  • 2,5 dl melk
  • 60 ml espresso *
  • Sjokoladesaus til topping

* Dersom du ikke har espresso, kan du erstatte espressoen med sterkt brygget kaffe. Her anbefaler vi Evergood Dark Roast. Bruk da 1,2 dl kaffe, og reduser samtidig melkemengden til 2 dl.

Fremgangsmåte – iskaffe

  1. Fyll opp et høyt glass 2/3 fullt med isbiter.
  2. Hell 2 ts jordbærsirup over isbitene.
  3. Tilsett melken.
  4. Tilsett espressoen/kaffen.
  5. Topp iskaffen med sjokoladesaus og litt ekstra jordbærsirup, og nyt umiddelbart i sommersola!

Relaterte artikler