Forfriskende og herlig iskaffe med smak av jordbær og sjokolade.
Kaffe, sjokolade og jordbær er en uslåelig kombinasjon. Foto: Colourbox.comVi gir deg her oppskriften på en iskald macchiato-variant med sjokoladesaus og jordbærsirup. Sirupen lager du selv – det er både raskt og enkelt, og den kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil én uke.
Tips:
Hvis du ønsker en søtere sirup, kan du bruke litt mer sukker.
Ønsker du en tynnere sirup, kan du bruke mer vann.
Vil du at sirupen skal være tykkere, kan du tilsette litt maisenna i blandingen før den kokes opp.
* Dersom du ikke har espresso, kan du erstatte espressoen med sterkt brygget kaffe. Her anbefaler vi Evergood Dark Roast. Bruk da 1,2 dl kaffe, og reduser samtidig melkemengden til 2 dl.
Både kaffe og jordbær er botaniske frukter som blir best når de får en lang modningstid. Og jordbærsmak kan du faktisk gjenkjenne i enkelte kaffesorter.
Enkelte sjokolader og kaffetyper passer spesielt godt sammen.
Kaffedrikken assosieres som oftest med Valencia, men finnes over hele Spania.
Liker du kokos, kan vi anbefale denne litt eksotiske iskaffen.