Kan vi friste med en kaldbrygget islatte med jordbærsmak?

Denne islatten er frisk og fruktig!

Et glass med kaldbrygget islatte med jordbær står på en benk ved siden av mange jordbær Foto: Colourbox.com

Hvis du elsker iskaffe like mye som vi gjør, kan vi anbefale å teste ut en litt ny vri. Her får du oppskriften på kaldbrygget islatte med jordbærsmak!

Jordbær og kaffe virker kanskje som en litt underlig kombinasjon, men den friske og søte jordbærsmaken passer faktisk utrolig godt med den bitre kaffesmaken. Skal du skjemme deg bort litt ekstra i varmen, anbefaler vi derfor å teste ut denne oppskriften på kaldbrygget islatte med jordbærsirup!

Oppskrift på kaldbrygget islatte med jordbær

Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke Mount Kenya fra Coffee of the World. Den er en fruktig og frisk mellombrent kaffe med smak av solbær. Dette gjør at den passer ypperlig sammen med jordbærsmaken.

Vi har i denne oppskriften brukt jordbærsirup fra Monin, men det er også fullt mulig å bruke hjemmelaget sirup. Oppskriften på dette finner du nedenfor!

Ingredienser

  • 80 ml kaldbrygget kaffe
  • 20 ml jordbærsirup
  • 80 ml melk

Fremgangsmåte

  1. Hell melk og jordbærsirup i et glass, og bland sammen ved hjelp av en melkeskummer.
  2. Fyll opp med isbiter.
  3. Tilsett kaldbrygget kaffe forsiktig, slik at kaffen legger seg oppå jordbærmelken.
  4. Pynt gjerne med et jordbær!

Oppskrift på jordbærsirup

Du kan bruke både ferske og frosne jordbær. Sirupen har en holdbarhet på 2–3 uker når den oppbevares i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 100 gram jordbær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Skyll og skjær jordbærene i biter.
  2. Hell vann, sukker og jordbærene i en liten kjele.
  3. Kok opp blandingen på medium varme.
  4. Når det koker, senker du varmen og lar blandingen småkoke i omtrent 20 minutter.
  5. Sil sirupen over i en lufttett beholder, for eksempel et syltetøyglass. La sirupen avkjøles fullstendig på kjøkkenbenken før du setter på lokk og putter den i kjøleskapet.

Relaterte artikler