Denne islatten er frisk og fruktig!
Jordbær og kaffe virker kanskje som en litt underlig kombinasjon, men den friske og søte jordbærsmaken passer faktisk utrolig godt med den bitre kaffesmaken. Skal du skjemme deg bort litt ekstra i varmen, anbefaler vi derfor å teste ut denne oppskriften på kaldbrygget islatte med jordbærsirup!
Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke Mount Kenya fra Coffee of the World. Den er en fruktig og frisk mellombrent kaffe med smak av solbær. Dette gjør at den passer ypperlig sammen med jordbærsmaken.
Vi har i denne oppskriften brukt jordbærsirup fra Monin, men det er også fullt mulig å bruke hjemmelaget sirup. Oppskriften på dette finner du nedenfor!
Du kan bruke både ferske og frosne jordbær. Sirupen har en holdbarhet på 2–3 uker når den oppbevares i kjøleskapet.
Kaldbrygget kaffe må lages 12–24 timer før den skal drikkes, men det er vel verdt ventetida!
Med disse tipsene blir kjedelig iskaffe til historie!
Utvannet iskaffe? Nei takk!
Forfriskende og herlig iskaffe med smak av jordbær og sjokolade.