En stilig og smakfull islatte!
Foto: Colourbox.comNei – dette er ikke en vanlig islatte som er tilsatt konditorfarge. Den rosa fargen kommer nemlig fra hjemmelaget jordbærsirup. Nam!
Det eneste som er litt tidkrevende med denne oppskriften, er å lage jordbærsirupen. Du kan derfor gjerne lage litt ekstra mye, slik at du har stående klart i kjøleskapet til når lysten måtte melde seg! Jordbærsirupen har nemlig en holdbarhet på opptil 5 dager når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Dersom du ikke har tilgang på espresso, kan du fint bruke vanlig kaffe eller kaldbrygget kaffe. Da bør du imidlertid bruke litt mer kaffe enn det som står i oppskriften, slik at kaffesmaken ikke overdøves fullstendig. Bruk gjerne også en kraftig og mørkbrent kaffe, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.
PS! Ønsker du en søtere sirup, kan du tilsette opptil ½ dl brunt sukker før jordbærblandingen kokes opp.
Forfriskende og herlig iskaffe med smak av jordbær og sjokolade.
Både kaffe og jordbær er botaniske frukter som blir best når de får en lang modningstid. Og jordbærsmak kan du faktisk gjenkjenne i enkelte kaffesorter.
Forfriskende og fruktig!
Med disse tipsene blir kjedelig iskaffe til historie!