Frossen iskaffe med bærsirup

Forfriskende og fruktig!

Et glass med iskaffe står på et bord Foto: Colourbox.com

Denne kaffedrikken kombinerer den deilige smaken av kaffe med en søt og forfriskende sirup laget av bær.

Du kan selv velge hva slags bær du ønsker å bruke i denne oppskriften på iskaffe – vi kan for eksempel anbefale blåbær, bringebær og jordbær. Eller hva med å bruke en blanding av ulike typer skogsbær?

Oppskrift på iskaffe med bærsirup

Vi anbefaler å bruke en fruktig kaffe, ettersom det passer godt med den friske bærsmaken. Bruk for eksempel Mount Kenya fra Coffee of the World.

Ønsker du å lage en vegansk variant av denne oppskriften, kan du enkelt bytte ut melken med et plantebasert alternativ.

Ingredienser

  • 120 ml kaldbrygget kaffe
  • 60 ml bærsirup
  • 60 ml melk
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Hell kaldbrygget kaffe, bærsirup, melk og isbiter i en blender.
  2. Kjør blenderen i 30–60 sekunder til isbitene er knust.
  3. Hell iskaffen i et stort glass med isbiter.
  4. Pynt eventuelt med noen friske bær, og nyt umiddelbart!

Oppskrift på bærsirup

Bærsirup lages enkelt ved å koke opp bær sammen med vann og sukker. Nøyaktig hva blandingsforholdet mellom bær, vann og sukker skal være, kommer helt an på hvor tykk og søt du ønsker at sirupen skal være. Et godt sted å starte er imidlertid å bruke like mengder vann, sukker og bær – prøv for eksempel med 1 dl av hver. Deretter kan du justere oppskriften.

Når sukkeret er fullstendig oppløst og du er fornøyd med sirupens tykkelse og smaksprofil, kjører du det hele i en blender. Hell deretter sirupen gjennom en sil, slik at du blir kvitt bærrestene.

Bærsirupen bør oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet. Den har da en holdbarhet på opptil 2 uker.