Iskaffen lages med espresso, melk og blåbærsirup. Sirupen kan du lage selv – det er raskt og enkelt, og den kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil én uke.
Tips:
Ønsker du en søtere sirup? Bruk litt mer sukker!
Vil du at sirupen skal være tynnere? Da kan du bruke mer vann.
Foretrekker du tykkere sirup? Tilsett litt maisenna i blandingen før den kokes opp.
* Dersom du ikke har espresso, kan du bruke sterkt brygget kaffe i stedet for. Bruk da 1,2 dl kaffe, og reduser samtidig melkemengden til 2 dl.
Iskaffen kan serveres enten blandet eller lagdelt – kaffen legger seg nemlig oppå blåbærmelken og under melkeskummet. Dette ser utrolig stilig ut! Vi anbefaler imidlertid å blande drikken før den drikkes, da det smaker best.
Det finnes flere måter å lage god iskaffe på. Prøv den japanske iskaffen Aisu kohi – en kaldbrygget nytelse!
Kaffedrikken assosieres som oftest med Valencia, men finnes over hele Spania.
Ida Gran-Jansen har laget en forfriskende iskaffe uten tilsatt sukker.
Denne forfriskende mocktailen kan nytes morgen som kveld!