Iskaffe med kokosmelk – en eksotisk kaffedrikk

Liker du kokos, kan vi anbefale denne litt eksotiske iskaffen.

Iskaffe med kokosmelk i et glass. Iskaffe med kokosmelk gir en fin smaksopplevelse. Foto: Colourbox.com

Iskaffe med kokosmelk er en herlig og smakfull tørstedrikk i varmen.

Vi vil gjette på at denne varianten av iskaffe har sin opprinnelse et sted i Karibia. Men uansett hvor den oppstod, er iskaffe med kokosmelk en deilig drikk som kan lages i både en fyldig og en lett variant.

Iskaffe med kokosmelk – hvilken kokosmelk skal du velge?

Kokosmelk er tilgjengelig i ulike varianter. Det er i utgangspunktet en søt, melkeaktig matingrediens laget av kjøttet fra modne kokosnøtter. Det høye innholdet av oljer og sukker gir kokosmelken en hvit farge og en fyldig smak. Kokosmelken som har høyest fettinnhold, er tilgjengelig på hermetikk og små kartonger. Disse har et fast lag med fett øverst som du kan bruke som «krem» i kaffen hvis du vil.

Dersom du ønsker en litt lettere variant av iskaffen, kan du gjerne bruke en plantedrikk med kokos. Disse minner mer om vanlig melk i konsistensen, og er tilgjengelig på større kartonger.

Alternative isbiter

Hvis du vil ha enda mer kokossmak, kan du lage isbiter av kokosmelk. En annen mulighet er å lage isbiter av kaffe – da unngår du å «vanne ut» kaffesmaken.

Iskaffe med kokosmelk

Ingredienser

  • 1 dobbel espresso eller fyldig/sterk kaffe
  • 2 ts brunt sukker (valgfritt – kokosmelken gir kaffen en søtlig smak, så sukkeret kan godt sløyfes)
  • 2,5 dl melk
  • 1,5 dl valgfri kokosmelk
  • 5–6 isbiter
  • evt. litt topping – for eksempel revet sjokolade, kokosmasse og/eller kanel

Fremgangsmåte

  1. Rør sukkeret ut i espressoen.
  2. Ha espressoen og resten av ingrediensene (med unntak av toppingen) i en blender. Kjør blenderen til isbitene er godt knust.
  3. Hell iskaffen oppi egnede serveringsglass, og dekorer eventuelt med ønsket topping.

Relaterte artikler