Liker du kokos, kan vi anbefale denne litt eksotiske iskaffen.
Iskaffe med kokosmelk gir en fin smaksopplevelse. Foto: Colourbox.comVi vil gjette på at denne varianten av iskaffe har sin opprinnelse et sted i Karibia. Men uansett hvor den oppstod, er iskaffe med kokosmelk en deilig drikk som kan lages i både en fyldig og en lett variant.
Kokosmelk er tilgjengelig i ulike varianter. Det er i utgangspunktet en søt, melkeaktig matingrediens laget av kjøttet fra modne kokosnøtter. Det høye innholdet av oljer og sukker gir kokosmelken en hvit farge og en fyldig smak. Kokosmelken som har høyest fettinnhold, er tilgjengelig på hermetikk og små kartonger. Disse har et fast lag med fett øverst som du kan bruke som «krem» i kaffen hvis du vil.
Dersom du ønsker en litt lettere variant av iskaffen, kan du gjerne bruke en plantedrikk med kokos. Disse minner mer om vanlig melk i konsistensen, og er tilgjengelig på større kartonger.
Hvis du vil ha enda mer kokossmak, kan du lage isbiter av kokosmelk. En annen mulighet er å lage isbiter av kaffe – da unngår du å «vanne ut» kaffesmaken.
Det finnes flere måter å lage god iskaffe på. Prøv den japanske iskaffen Aisu kohi – en kaldbrygget nytelse!
Ida Gran-Jansen har laget en forfriskende iskaffe uten tilsatt sukker.
Når du lager boblende iskaffe, kan du bruke hva du måtte ønske av kullsyrevann.
Lær å lage denne vietnamesiske iskaffen med søt kondensert melk.