Kullsyrekaffe – oppskrift på boblende iskaffe

Når du lager boblende iskaffe, kan du bruke hva du måtte ønske av kullsyrevann.

Kaffe helles over isbiter. Kaldbrygget kaffe gjør seg ekstra godt i kullsyrekaffe. Foto: Colourbox

Når iskaffen har kullsyre, blir den ekstra forfriskende.

Dette er en helt grunnleggende oppskrift på kullsyrekaffe. Du kan gjerne eksperimentere deg frem med ulike blandingsforhold, kullsyrevarianter og smakstilsetninger.

Kullsyrekaffe har mange muligheter

Når du skal lage kaffe med kullsyre, kan du bruke hva du måtte ønske av kullsyrevann: for eksempel kullsyrevann du selv lager eller en kjøpevariant, eller en Tonic-variant (det har etter hvert kommet et stort utvalg å velge blant). Prøv gjerne ulike smaksatte varianter av kullsyrevann.

En populær ingrediens i kaffe med kullsyre er sitrusfrukter, som faktisk kan forsterke fruktigheten som finnes naturlig i bønnene. Disse kommer ekstra godt frem om kaffen er kaldbrygget. Søtere og mer avanserte varianter av kullsyrekaffe kan lages med f.eks. siruper og rosevann.

Kaffe med kullsyre er et supert alternativ når det kommer til kaffecocktails. Prøv for eksempel seltzer, ingefærøl, sherry og bitters i kaffen.

Oppskrift på kullsyrekaffe

Ingredienser

  • 1 del kaldbrygget kaffe – gjerne Mount Kenya fra Coffee of the World-serien
  • 2 deler vann med kullsyre
  • Isbiter / knust is (bruk gjerne isbiter laget av kaffe om du ønsker en sterkere kaffesmak)

Fremgangsmåte

  1. Fyll et høyt glass med is.
  2. Hell i kaldbrygget kaffe.
  3. Hell i kullsyreholdig vann etter eget ønske.

Relaterte artikler