Når du lager boblende iskaffe, kan du bruke hva du måtte ønske av kullsyrevann.
Kaldbrygget kaffe gjør seg ekstra godt i kullsyrekaffe. Foto: ColourboxDette er en helt grunnleggende oppskrift på kullsyrekaffe. Du kan gjerne eksperimentere deg frem med ulike blandingsforhold, kullsyrevarianter og smakstilsetninger.
Når du skal lage kaffe med kullsyre, kan du bruke hva du måtte ønske av kullsyrevann: for eksempel kullsyrevann du selv lager eller en kjøpevariant, eller en Tonic-variant (det har etter hvert kommet et stort utvalg å velge blant). Prøv gjerne ulike smaksatte varianter av kullsyrevann.
En populær ingrediens i kaffe med kullsyre er sitrusfrukter, som faktisk kan forsterke fruktigheten som finnes naturlig i bønnene. Disse kommer ekstra godt frem om kaffen er kaldbrygget. Søtere og mer avanserte varianter av kullsyrekaffe kan lages med f.eks. siruper og rosevann.
Kaffe med kullsyre er et supert alternativ når det kommer til kaffecocktails. Prøv for eksempel seltzer, ingefærøl, sherry og bitters i kaffen.
Iskaffe med kullsyre kan lages i en rekke varianter – både til hverdags og fest.
Da må du prøve Hernö Coffee Collins, som er en vri på Gin Tonic og Tom Collins.
Denne drinken kan lages i mange varianter.
Er du på jakt etter en forfriskende sommerdrink, bør du prøve kaffe tonic!