Keto-kaffe: Skuddsikker morgen med smør i kaffen

Keto-kaffe er kaffen for deg som er glad i fyldig kaffe – i denne kaffedrikken skal du nemlig tilsette både smør og olje.

Et glass med keto-kaffe står på et bord. Ved siden av er det to skåler: en med smør, og en med kokosolje. En kokosnøtt ligger også på bordet. Keto-kaffe gir deg ikke bare langvarig energi, også din kognitive funksjon skal bli betraktelig styrket over lengre tid, hevdes det. Foto: Colourbox.com

Som en erstatning for frokost skal keto-kaffe gi deg en pangstart på dagen, ifølge tilhengerne.

Keto-kaffe, skuddsikker kaffe eller «bulletproof coffee» slo an som en trend for flere år siden, og har fortsatt sine ambassadører. Drikken ble popularisert av livsstils- og slankecoach Dave Asprey, som mener den har en rekke helsegevinster.

Energi til kropp og hjerne

Keto-kaffe gir deg ikke bare langvarig energi, men også din kognitive funksjon skal bli betraktelig styrket over lengre tid, hevdes det. Dette er smørets fortjeneste, ettersom det gir et langsomt og stabilt opptak av koffeinet. I tillegg skal kokosoljen ha en positiv effekt på hjernen. Vanlig kokosolje kan brukes, men Asprey selv sverger til en såkalt MCT-olje, som består av to spesielle fettsyrer fra kokosoljen. Disse skal være langt mer effektive, fordi de tas så raskt opp i kroppen og blir omgjort til energi.

Slik lager du keto-kaffe

Ingredienser

  • Kaffe
  • 1 spiseskje saltet smør
  • 1 spiseskje kokos-/MCT-olje

Fremgangsmåte

Lag en stor kopp med kaffe og forvarm blenderen med varmt vann. Tilsett kaffen, smøret og oljen i blenderen. La blenderen gå til drikken er godt blandet. Den skal ligne litt på en skummende kaffe latte.

Kanskje du finner ut at en enkel, svart kopp med kaffe fortsatt er det beste, eller kanskje du er blant dem som lar seg overbevise. Smak selv!

Relaterte artikler