< 1 minutt

Aisu kohi – iskaffe med spesiell tilberedningsmetode

Det finnes flere måter å lage god iskaffe på. Prøv den japanske iskaffen Aisu kohi – en kaldbrygget nytelse!

Illustrasjon: iStock

Iskaffe blir stadig mer populært, og salget har økt betydelig de siste årene.

Kaffeforbruket i Japan var svært lavt frem til 1950-tallet, da amerikanske kulturimpulser gjorde sitt til at kaffe ble en hverdagsartikkel i solens land. En viss interesse for kaffe fantes før den tid. Blant annet ble japansk iskaffe – Aisu kohi – servert på en del te-hus i Tokyo fra 1920-tallet.

Aisu kohi – en kald ferskbrygget nytelse

Aisu kohi er en spesiell form for iskaffe som blant annet har en egen tilberedningsmetode. Den gir en fin smaksopplevelse med mye aroma. Dette kommer av at kaffen brygges over isbiter som kjøler ned den nytraktede kaffen umiddelbart. Mengden vann som brukes til traktingen, er redusert tilsvarende mengden med isbiter som benyttes.

Fordi iskaffen er ferskbrygget, får du et annet smaksbilde enn om du drikker iskaffe laget på kaffe som har stått i kjøleskap. Av og til serveres Aisu kohi iblandet melk og flytende sukker. Ofte får man imidlertid dette servert ved siden av, og så blander man etter egen smak.