Ja, du kan bli allergisk mot kaffe

Her er noen symptomer du bør være obs på.

En kvinne med hodepine sitter foran en laptop og arbeider Symptomene på en allergi vil avhenge av hvilket stoff du ikke tåler. Foto: Colourbox.com

Kaffe er en herlig drikk som mange av oss er nærmest avhengig av, men hva om du utvikler en kaffeallergi?

Kaffe består av flere komponenter som kan være allergifremmende. Symptomene på en allergi vil avhenge av hvilket stoff du ikke tåler. Her er noen tegn du bør være obs på, ifølge nettstedet Focus.de.

Svimmelhet

Koffein er den mest kjente bestanddelen i kaffe og kan, som de fleste er oppmerksomme på, føre til hjertebank, svimmelhet og økt svette. De fleste av oss opplever dette ved inntak av store kvanta. Men om du har en koffeinintoleranse, vil selv små mengder føre til ubehag.

Koffeinet i kaffen kan også føre til søvnproblemer. Dette har med kroppens evne til å bryte ned koffeinet. Tiden dette tar, varierer fra person til person. De fleste av oss vet av erfaring hvor sent på dagen vi kan nyte den siste koppen.

Halsbrann

Kaffe inneholder en del syre, og vi mennesker tolererer denne syren i varierende grad. Om du har en lavere toleranse, vil du etter ganske små mengder kaffe kunne oppleve halsbrann, diaré, magesmerter og kvalme.

Allergi av kaffe

Enkelte kan, dersom de har alvorlig allergi mot bestanddelene i kaffe, kunne oppleve oppkast eller i svært sjeldne tilfeller anafylaktisk sjokk, altså allergisjokk.

Heldigvis er de aller fleste av oss robuste nok til å kunne nyte opptil flere kopper kaffe daglig uten noe ubehag. Men om du skulle føle at du ikke helt trives med vanlig kaffe, kan koffeinfri kaffe være et alternativ. Og ja, det er mulig å lage god koffeinfri kaffe.

Relaterte artikler