Nå kan du dra på jordomseiling – uten å forlate kjøkkenet ditt.
Espresso Romano kommer fra Italia, og lages med espresso og sitron. Foto: Sjo og FloydVi har derfor samlet 9 unike kaffedrikker som kan ta deg med på en liten jordomseiling – uten at du trenger å forlate kjøkkenet ditt.
Espresso Romano er en enkel eller dobbel espresso med litt sitron. Syren i sitronen gjør at sødmen i espressoen blir fremhevet. Noen mener at drikken oppstod under andre verdenskrig, da det var vannrasjonering i Italia og sitron ble brukt som vaskemiddel. Andre mener imidlertid at italienerne har lang tradisjon med å bruke espresso og sitron som en kur for hodepine.
Qahwa er det arabiske ordet for «kaffe». I Saudi-Arabia tilberedes imidlertid ikke qahwa som vanlig kaffe. Bryggemetoden ligner tyrkisk kaffe, men til qahwa skal man bruke grønne kaffebønner og brygge en svak kaffe. I tillegg skal man tilsette ulike kryddere i kaffen, blant annet kardemomme, safran, kanel og nellik. Når qahwa serveres i Saudi-Arabia, er det vanligvis den yngste personen tilstede som serverer den, og det er en ære å være den første som får servert kaffen. Vanligvis serveres qahwa med dadler eller noe annet søtt ved siden av.
Cafezinho betyr «liten kaffe», og i Brasil er det synonymt med gjestfrihet. Dersom du tilbys en cafezinho, er det en invitasjon til å sette seg ned og slappe av, og bare nyte god drikke og godt selskap. Cafezinho er svært tykk og sterk – sterkere enn vanlig espresso – og serveres søt uten melk eller fløte.
Tradisjonell cafezinho lages med et stoff-filter, men kaffen kan også lages med vanlig papirfilter.
Kilde: homegrounds.co
Det er ingen grunn til å drikke den samme, kjedelige kaffen hver dag!
Iskrem er godt alene, men sammen med kaffe smaker det om mulig enda bedre.
På 1800-tallet var det visstnok vanlig å ha egg i kokekaffen.
Kaffedrikken har en artig historie om hvordan den fikk navnet sitt.