Dette er en vanvittig god kombinasjon!
Denne iskaffen smaker både vanilje og sjokolade! Foto: Colourbox.com
Oppskriften er enkel nok, men den krever litt forberedelser. Kaldbrygget må gjøres i stand dagen i forveien, og vaniljesirupen må få tid til å avkjøle seg. Straks du har disse to komponentene klare, er det imidlertid raskt å lage seg et glass med denne iskaffen!
Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke en mediumbrent kaffe, gjerne med hint av sjokolade. Prøv for eksempel Blå Java eller Gaitania Colombia fra Coffee of the World-serien. For ekstra kaffesmak kan du også bruke kaffeisbiter.
Dersom du ikke ønsker å lage hjemmelaget vaniljesirup, kan du fint bruke vaniljesirup kjøpt på butikken.
Tips! Dersom du ønsker å bruke vaniljeekstrakt i stedet for vaniljestang, koker du opp sukker og vann og lar det småkoke i 5 minutter. Deretter trekker du kjelen av varmen og tilsetter 1 ss vaniljeekstrakt. Avkjøl fullstendig før bruk.
Oppskrift fra: yourdreamcoffee.com
Kaldbrygg gir en leskende, søtlig og fruktig iskaffe.
Det er vanskelig å tenke seg en bedre duo enn kaffe og sjokolade.
En herlig kombinasjon av sjokolade, hasselnøtter og kaffe!