Kaffen har en rik smak, med god balanse mellom kaffe og melk.
Ipoh er utnevnt til en av de tre beste kaffebyene i hele Asia. Foto: Colourbox.comPå grunn av Ipoh White Coffee, har Lonely Planet utnevnt Ipoh til en av de tre beste kaffebyene i hele Asia. Kaffedrikken selges på kopitiamer over hele Malaysia.
Kaffedrikkens navn kommer fra kinesisk 白咖啡 (bái kāfēi), som bokstavelig talt betyr «hvit kaffe». Den fikk dette navnet på grunn av måten kaffebønnene brennes på.
Mens tradisjonell svart kaffe i Malaysia brennes ganske hardt, sammen med margarin og sukker, blir kaffebønnene til Ipoh White Coffee kun brent med margarin. Dette gjøres på lav varme over lang tid, slik at kaffebønnene får en lys farge. Den ferdigtraktede kaffen blir deretter tilsatt søtet kondensert melk, og resultatet blir en smaksrik og lite bitter kaffe.
Brenneteknikken stammer originalt fra kinesiske immigranter under den britiske kolonitiden på 1800-tallet. De benyttet denne fremgangsmåten for å få en mildere kaffe med karamellisert smak.
På grunn av populariteten er kaffen også tilgjengelig som pulverkaffe. I tillegg finnes det ferdige blandinger med kaffe, sukker og melkepulver, hvor man bare trenger å tilsette varmt vann. Disse er svært populære å drikke hjemme.
Kilde: scmp.com, wikipedia.org
Nanyang-kaffe har tradisjonelt blitt sett på som dårligere enn spesialkaffe, men dette stemmer ikke helt – det handler om kaffebønnene og hvordan de brennes.
Drikken består av kaffe og krydder, og tilberedes på en helt spesiell måte.
Qahwa har en helt spesiell plass i arabisk kultur.
Denne senegalesiske kaffen lages med en spesiell type pepper!