12 sprø kaffesmaker du bare må prøve – del 4

Crème brûlée, pepperkaker, kajennepepper og pekannøtter … i en kaffekopp.

En kopp med kaffe står på et bord sammen med mange pepperkaker. Pepperkaker og kaffe er et vanlig innslag i jula, men denne kaffen som smaker pepperkaker kan nytes året rundt. Foto: Colourbox.com

Enten du er kaffeelsker og vil teste ut nye kaffesmaker, eller du er lei av det merket du vanligvis drikker, finnes det enkelte kaffesmaker som er verdt å teste ut – rett og slett fordi de er helsprø.

Blant annet Bones Coffee Company, CoffeeAM og Christopher Bean Coffee er kaffeselskaper som eksperimenterer med uvanlige kaffesmaker. Vi har tidligere skrevet om kaffe med smak av whisky og rom, men de uvanlige smakskombinasjonene stopper ikke der.

Kajennepepper, bourbon og pekannøtter

Dette er en kaffe for de modige. Den er både søt og kraftig, og kombinerer smakene av bourbonwhisky og pekannøtter med en dash kanel og kajennepepper. Selv om dette høres ut som en litt merkelig kombinasjon, lover Christopher Bean Coffee at denne mørkbrente Arabica-kaffen smaker av karamell med en behagelig varme fra kajennepepperet, og at den etterlater smaksløkene dine nysgjerrige, men tilfredsstilte. Vi tror dette er en kaffe som må oppleves for å forstå hvordan den egentlig smaker.

Kaffen kan kjøpes hos Christopher Bean til $9.

Kanelbolle

Man kan faktisk ikke gå feil med kanelboller, for det er en favoritt for de fleste. Bare tenk deg – nystekte kanelboller med en rykende kopp kaffe en litt kjølig høstdag. Deilig! Nå har du også muligheten til å nyte dette, helt uten sukker og kalorier – og uten å måtte lage kanelbollene. Denne kaffen kombinerer to favoritter, og har blitt en favoritt blant mange kaffeelskere der ute.

Kaffen heter Sinn-O-Bun og kan kjøpes til $15.

Pepperkake og crème brûlée

Liker du kaffe? Og pepperkaker? Og crème brûlée? Da er sannsynligheten stor for at du også kommer til å like denne kaffen, som kombinerer de tre smakene. Kaffen er søt med smak av milde kryddere fra pepperkake og crème brûlée. Denne kaffen tror vi passer ekstra godt etter en god julemiddag.

Kaffen består av 100 % lysbrente Arabica-bønner, og kan kjøpes fra Christopher Bean til $9.

Relaterte artikler