Denne kaffen er bra for magen

Si farvel til magetrøbbel etter å ha drukket kaffe!

En ung kvinne holder rundt en rød kopp med kaffe. Dersom du plages med mageproblemer når du drikker kaffe, kan dette være løsningen. Foto: Colourbox.com

Det er dessverre en del som opplever mageproblemer etter at de har drukket kaffe. Det finnes imidlertid en kaffe som kan eliminere dette problemet.

Forskere i Singapore har laget kaffe og te som er proppfull av probiotika – bakterier som fremmer en sunn tarmflora. Drikkene kan oppbevares enten kjølig eller ved romtemperatur i opptil 14 uker uten at de probiotiske egenskapene blir redusert. Forskerteamet lover også at det smaker like godt som vanlig kaffe og te – uten at vi kan gå god for denne påstanden.

Plantebaserte probiotikaprodukter

Tradisjonelt sett har probiotiske matvarer vært begrenset til yoghurt, kulturmelk og andre melkeprodukter. Det økende fokuset på plantebaserte alternativer gjør imidlertid at man må tenke nytt når det kommer til probiotiske produkter. Siden kaffe og te er to av de mest populære drikkene i verden, og begge er plantebaserte, bestemte derfor forskerteamet seg for å lage disse drikkene med probiotiske egenskaper.

Måten de probiotiske drikkene lages på, er at det benyttes en fermenteringsprosess for å skape sunne melkesyrebakterier. Ved å gjøre det på denne måten, beholder også drikkene de positive helseeffektene de opprinnelig har. Én kopp med probiotisk kaffe eller te sies å dekke den anbefalte daglige dosen med probiotika.

Probiotisk kaffe

Den probiotiske kaffen lages ved at nøye utvalgte næringsstoffer og probiotika tilsettes ferdigbrygget kaffe. Kaffen fermenteres deretter i ett døgn i romtemperatur, før den settes kaldt. Etter dette er kaffen klar. Man kan gjerne tilsette melk og sukker til kaffen dersom man ønsker det.

Ulike næringsstoffer gir ulike resultater. Mens noen typer probiotika gir kaffen en balansert syrlighet eller en bedre body, gir andre typer probiotika kaffen røkt smak eller gjør at kaffen bevarer smaken sin bedre etter å ha blitt oppbevart i lengre tid.

Probiotisk te

Teen lages på omtrent samme måte som kaffen. Utvalgte næringsstoffer og probiotika tilsettes en infusjon av te, før den fermenteres i to døgn. Deretter er teen klar til å drikkes. Det er mulig å bruke alle typer te i denne fermenteringsprosessen. Den originale smaken blir bevart, i tillegg til at teen får hint av frukt og blomster. Det ferdige produktet vil altså smake som en fruktte med god syrlighet.

Kilde: news-medical.net

Relaterte artikler