Utfør denne luktetesten for å se om du bør teste deg for koronaviruset.
Nesen din er et godt verktøy som ikke bør undervurderes. Foto: Colourbox.comEt av de vanligste symptomene på koronaviruset er at man mister luktesansen. Kaffe kan derfor brukes som et slags barometer for å undersøke om det er nødvendig å teste seg for Covid-19. Dersom du gjennomfører en luktetest på kaffen din en morgen uten å kjenne kaffearomaen, anbefales det å bestille en koronatest.
Mellom 50 og 80 % av de som tester positivt for Covid-19 oppgir at de har mistet luktesansen. Dette er altså er av de vanligste symptomene på koronaviruset. I tillegg er dette symptomet relativt spesifikt for Covid-19. Dersom du våkner opp en morgen med feber eller hodepine, kan det være mange årsaker til dette. Men dersom du våkner opp uten luktesans, er sannsynligheten stor for at du er smittet av koronaviruset.
Viruset påvirker luktesansen på en annen måte enn en vanlig forkjølelse. Når du er forkjølet og er tett i nesa, blir luktstoffene fysisk forhindret fra å nå luktreseptorene øverst i nesehulen. Ved Covid-19 er tapet av luktesansen et resultat av en signalforstyrrelse, ettersom viruset går til angrep på cellene i nesa. Dersom du ikke er tett i nesa og likevel ikke kan lukte kaffen din, er dette altså en god indikasjon på at du bør bestille time til testing.
Grunnen til at kaffe ofte blir brukt for en slik luktetest, er fordi kaffe har en kraftig aroma med mange nyanser. I tillegg er det en lukt de aller fleste kjenner svært godt, og kaffe er noe som finnes i de fleste hjem. Luktetesten fungerer imidlertid også ved å bruke andre ting med kraftig lukt, som for eksempel parfyme og sjampo.
I disse tider med økende smittetall, kan det altså være fornuftig å gjennomføre en slik luktetest hver morgen – faktisk er det anbefalt av en rekke forskere og medisinsk personell. Det er imidlertid viktig å huske på at denne testen ikke kan fortelle deg at du ikke har viruset – selv om du lukter kaffen din, betyr ikke det at du ikke er smittet. Luktetesten vil kun være et hjelpemiddel for å oppdage når du absolutt bør teste deg.
Kilder: dailycoffeenews.com, theprint.in, foodandwine.com
Det ferdige produktet vil være grønt, organisk og bærekraftig.
Du trenger bare pulverkaffe, sukker, vann og melk for å lage kaffedrikken som går viralt i disse dager.
Det er tid for innhøsting i noen av verdens største kaffeproduserende land, men arbeidskraften er svekket.
En positiv ting med at arbeidsplassen for mange av oss er flyttet hjem, er at vi kan lage bedre kaffe enn den vi får på jobben.