En ny studie finner sammenhengen mellom kaffedrikking og korona.
Gode nyheter for alle kaffedrikkere! Foto: Colourbox.comNår man ser på trendbildet innen mat og drikke de siste to årene, ser man at helsefremmende produkter og såkalte «superfoods» har fått økt popularitet. En ny studie, gjennomført av Northwestern University i USA, har undersøkt sammenhengen mellom kaffedrikking og Covid-19. Det er ingen tvil om at enkelte matvarer har helsefremmende effekter, og det er en gledelig nyhet at kaffe er blant disse matvarene.
Resultatene fra studien viser at dersom man drikker minst én kopp kaffe daglig, vil man ha 10 prosent lavere sannsynlighet for å få Covid-19 enn dersom man ikke drikker kaffe. Også enkelte andre matvarer har samme effekt – for eksempel vil sannsynligheten for å få korona reduseres dersom man spiser litt over en halv porsjon grønnsaker daglig.
Det er usikkert hvorfor kaffe har en beskyttende effekt mot Covid-19. En av professorene i forskningsgruppen, Marilyn Cornelis, nevner det høye koffeininnholdet som en mulig faktor. Det kan imidlertid også være andre komponenter i kaffen, slik som polyfenoler, som er årsaken til den beskyttende effekten. Professor Cornelis understreker at dette kun er hypoteser, ettersom koronaviruset fortsatt er veldig nytt. Det krever altså mer forskning for å kunne konkludere med nøyaktig hvorfor kaffe reduserer sannsynligheten for å få Covid-19.
Kilder: webmd.com, news.northwestern.edu, tastingtable.com
Det er tid for innhøsting i noen av verdens største kaffeproduserende land, men arbeidskraften er svekket.
Nedstenginger har begrenset det globale kaffetilbudet.
På ett år har kaffefilterprodusenten Melitta produsert mange millioner munnbind.
Begrepet kontaktløs har kommet for å bli. Så hvordan kombinere god kaffe og kontaktløshet?