Kan kaffe redusere sannsynligheten for å få Covid-19?

En ny studie finner sammenhengen mellom kaffedrikking og korona.

En ung kvinne sitter på kafé med en kopp kaffe i hånden og et munnbind hengende fra det ene øret. Gode nyheter for alle kaffedrikkere! Foto: Colourbox.com

Det er over to år siden Covid-19 først kom til Norge. I kampen mot viruset var det mange som fokuserte på å spise sunt, i håp om å styrke immunforsvaret og redusere risikoen for å få korona. Men hvilke matvarer bør egentlig inkluderes i kostholdet?

Når man ser på trendbildet innen mat og drikke de siste to årene, ser man at helsefremmende produkter og såkalte «superfoods» har fått økt popularitet. En ny studie, gjennomført av Northwestern University i USA, har undersøkt sammenhengen mellom kaffedrikking og Covid-19. Det er ingen tvil om at enkelte matvarer har helsefremmende effekter, og det er en gledelig nyhet at kaffe er blant disse matvarene.

Kaffe beskytter mot Covid-19

Resultatene fra studien viser at dersom man drikker minst én kopp kaffe daglig, vil man ha 10 prosent lavere sannsynlighet for å få Covid-19 enn dersom man ikke drikker kaffe. Også enkelte andre matvarer har samme effekt – for eksempel vil sannsynligheten for å få korona reduseres dersom man spiser litt over en halv porsjon grønnsaker daglig.

Det er usikkert hvorfor kaffe har en beskyttende effekt mot Covid-19. En av professorene i forskningsgruppen, Marilyn Cornelis, nevner det høye koffeininnholdet som en mulig faktor. Det kan imidlertid også være andre komponenter i kaffen, slik som polyfenoler, som er årsaken til den beskyttende effekten. Professor Cornelis understreker at dette kun er hypoteser, ettersom koronaviruset fortsatt er veldig nytt. Det krever altså mer forskning for å kunne konkludere med nøyaktig hvorfor kaffe reduserer sannsynligheten for å få Covid-19.

Kilder: webmd.com, news.northwestern.edu, tastingtable.com

Relaterte artikler