En ny, norskdesignet kaffebrygger ved navn SteepShot blander det enkle med det geniale, og lover god kaffe på sekunder.
Foto: Skjermdump fra informasjonsfilm om SteepShot på Kickstarter.SteepShot ligner litt på en termokopp, men i stedet for et lokk til å drikke av, har den et lokk til å helle av. Lokket har en ventil, og plass til metallfilteret som følger med.
Mal opp rundt 15 gram med god kaffe, og hell i beholderen. Hell over to desiliter med kokende vann, skru igjen lokket, og la kaffen brygge i 30 sekunder. Så snur du beholderen på hodet, holder den over en kaffekopp, og åpner ventilen. Trykket i beholderen presser kaffen ut og over i koppen, med stor hastighet.
Kaffen har godt med aroma, og skal smaksmessig ligge et sted mellom AeroPress og Bialetti. Produktet skal for øvrig ha vakt begeistring hos kaffe-autoriteter som Odd Steinar Tøllefsen og Tim Wendelboe.
Kaffevarianten over er bare en av mange. Ifølge SteepShot er det kun fantasien og egen kaffesmak som setter grenser, og brukerne blir oppfordret til å leke med både kaffemengde, bryggetid og filterbruk. For eksempel passer alle filtrene til AeroPress også til SteepShot.
Oppfinneren bak SteepShot heter Ari Halonen. Han sier til Daily Coffee News at selv om «hurtigbryggeren» ikke nødvendigvis er revolusjonerende, så er den antagelig den første i sitt slag som bruker naturlig trykk til å brygge kaffe på denne måten.
SteepShot er et oppstartprosjekt som til nå har 528 «backere» på Kickstarter, som til sammen har satset nær 400.000 kroner. De første eksemplarene av det ferdige produktet ble levert våren 2020.
Slik blir presskannekaffen så god som mulig!
Kaldbrygg gir en leskende, søtlig og fruktig iskaffe.
Kjenner du til historien bak den ikoniske Bialetti-kannen?
Hvis du har lyst til å eksperimentere med Aeropress-kaffe, kan vi anbefale den inverterte metoden.