SteepShot: Vil ny, norsk presskaffe slå an?

En ny, norskdesignet kaffebrygger ved navn SteepShot blander det enkle med det geniale, og lover god kaffe på sekunder.

SteepShot i aksjon. Foto: Skjermdump fra informasjonsfilm om SteepShot på Kickstarter.

Kaffebryggeren SteepShot bruker naturkrefter til å brygge god kaffe. Varm væske i forseglet beholder bygger som kjent trykk. Det er dette trykket som presser vann og nymalt kaffe sammen, og som dermed lager et deilig brygg på svært kort tid.

SteepShot ligner litt på en termokopp, men i stedet for et lokk til å drikke av, har den et lokk til å helle av. Lokket har en ventil, og plass til metallfilteret som følger med.

Slik gjør du

Mal opp rundt 15 gram med god kaffe, og hell i beholderen. Hell over to desiliter med kokende vann, skru igjen lokket, og la kaffen brygge i 30 sekunder. Så snur du beholderen på hodet, holder den over en kaffekopp, og åpner ventilen. Trykket i beholderen presser kaffen ut og over i koppen, med stor hastighet.

Mellom AeroPress og Bialetti

Kaffen har godt med aroma, og skal smaksmessig ligge et sted mellom AeroPress og Bialetti. Produktet skal for øvrig ha vakt begeistring hos kaffe-autoriteter som Odd Steinar Tøllefsen og Tim Wendelboe.

Mange muligheter med SteepShot

Kaffevarianten over er bare en av mange. Ifølge SteepShot er det kun fantasien og egen kaffesmak som setter grenser, og brukerne blir oppfordret til å leke med både kaffemengde, bryggetid og filterbruk. For eksempel passer alle filtrene til AeroPress også til SteepShot.

Den første i sitt slag

Oppfinneren bak SteepShot heter Ari Halonen. Han sier til Daily Coffee News at selv om «hurtigbryggeren» ikke nødvendigvis er revolusjonerende, så er den antagelig den første i sitt slag som bruker naturlig trykk til å brygge kaffe på denne måten.

Tilgjengelig på markedet 

SteepShot er et oppstartprosjekt som til nå har 528 «backere» på Kickstarter, som til sammen har satset nær 400.000 kroner. De første eksemplarene av det ferdige produktet ble levert våren 2020.