Personlighetsforskjeller mellom te- og kaffedrikkere

Starter du dagen med kaffe eller te? En undersøkelse har sett nærmere på hva som skiller de to gruppene.

En kopp med svart kaffe og en kopp med svart te og melk. Hva foretrekker du om morgenen: Svart kaffe eller svart te med melk i? Foto: Colourbox.com

Hvis du er en kreativ og introvert morgenfugl, er det mer sannsynlig at du fortrekker kaffe fremfor te om morgenen, skal vi tro denne undersøkelsen.

Undersøkelsen er utført på vegne av Chinet, en merkevare innen engangsservise. 2000 amerikanere skal ha deltatt i undersøkelsen. Mens kaffedrikkere er kreative og introverte, er det blant tedrikkerne mer sannsynlig å finne ekstroverte og eventyrlystne natteravner, ifølge Nypost.com.

Gjennomsnittlige kaffedrikkere drikker 3,4 kopper hver dag, mens den gjennomsnittlige tepersonen drikker 2,7 kopper. Hva med melk i drikken? Ifølge undersøkelsen er det mye mindre sannsynlig at kaffedrikkerne putter noe ekstra i brygget sitt. Sjansen er imidlertid stor for at tedrikkerne tilsetter melk og/eller sukker. En tredel av kaffedrikkerne synes at te rett og slett blir «for kjedelig».

Koffeinavhengig kaffedrikker?

At mange drikker kaffe på grunn av den oppkvikkende effekten, er vel kjent. En stor andel kaffedrikkere i undersøkelsen oppgir da også koffein som en vesentlig årsak til at de drikker nettopp kaffe. Blant kaffedrikkerne oppga fire av ti at de hadde et behov for koffein om morgenen. «For mye koffein» i kaffe er på sin side årsaken til at 37 prosent av tedrikkerne sverger til nettopp te.

Variasjoner i søvn

Samtidig viser undersøkelsen at det blant kaffedrikkerne er flere som sover lett, og som dermed våkner lettere. Kanskje er det koffeinen som gjør søvnen mindre dyp? I neste omgang virker det som at kaffedrikkerne har lettere for å stå opp. Det er i hvert fall en større andel blant dem som oppgir at de alltid er punktlig.

Ulik kulturell smak

Til og med preferanser når det kommer til TV-underholdning, er ulike blant te- og kaffedrikkerne i undersøkelsen. En større andel tedrikkere oppga at de liker å se på The Walking Dead, Friends og The Big Bang Theory. Kaffedrikkerne foretrekker derimot Grey’s Anatomy, The Office og Seinfeld.

Også musikksmaken varierer mellom te- og kaffedrikkere. Kaffedrikkerne foretrekker punk, rock, blues og jazz, mens tedrikkerne heller mot klassisk, country, pop og hiphop/rap.

Kjenner du deg igjen …?

Relaterte artikler