Wush Wush – en kaffevariant fra Etiopia

Med utpreget sødme og fruktighet er kaffen perfekt å drikke om sommeren.

En illustrasjon av en mann og en kvinne som plukker kaffebær fra et Wush Wush-kaffetre Wush Wush er en frisk og fruktig kaffe. Foto: Colourbox.com

Wush Wush er en sjelden arabicavariant med etiopisk opprinnelse. Det er svært få som produserer denne kaffetypen, og den er derfor vanskelig å få tak i. På lik linje med Geisha og andre sjeldne kaffevarianter, har denne kaffen en helt unik smaksprofil som kan overraske selv profesjonelle cuppere. Men hva er det egentlig som gjør denne kaffetypen så ettertraktet?

Wushwush er et lite område sørvest i Etiopia, ikke langt unna andre kafferegioner som Sidamo og Jimma. I dag dyrkes imidlertid Wush Wush i Colombia. Selv om kaffen ikke er like populær som for eksempel Geisha, har den potensialet til å bli en svært ettertraktet spesialkaffe.

Hvordan er smaksprofilen til kaffen?

De som har smakt Wush Wush sier at den er en unik og eksotisk kaffe, som passer perfekt om sommeren. Den har en utpreget sødme, som best utvikles ved tørrforedling av kaffebønnene. Sødmen fortsetter å utvikle seg også under kaffebrenningen, og resultatet blir en dessertlignende kaffe.

Selv om det er store smaksvariasjoner avhengig av hvor kaffen dyrkes, har all kaffen en svært fruktig og delikat smaksprofil, med innslag av blomster. Man kan som regel finne hint av blåbær, vanilje og lavendel, og tidvis også jordbær, ananas, vannmelon, dadler og banan. Siden smaksprofilen til Wush Wush er såpass forskjellig fra det man forventer av en kaffe, er det ikke sikkert at den passer for alle. Dersom man ønsker en ny og spennende kaffe med en helt unik smaksprofil, er imidlertid denne kaffen et ypperlig valg.

Siden kaffen har en såpass utpreget sødme og fruktighet, passer den spesielt godt til kaffecocktails. For eksempel er den perfekt til espresso tonic, og man får da en frisk cocktail som er perfekt på sene sommerkvelder.

Kilde: perfectdailygrind.com

Relaterte artikler