43 overraskende oppskrifter med kaffe – del 8

I del 8 av denne serien får du fire oppskrifter på middagstilbehør.

En tallerken med spaghetti står på et bord. Neste gang du lager hjemmelaget pasta, kan du jo tilsette kaffe i oppskriften. Foto: Colourbox.com

Cappuccino, kaffe latte, macchiato, kaffe moccha, iskaffe, dalgona … det finnes mange oppskrifter på både varme og kalde kaffedrikker, og også en rekke cocktailoppskrifter som lages med kaffe. I tillegg er kaffe en vanlig ingrediens i mange kaker og desserter, for eksempel tiramisu, kaffeiskrem, trøfler og sjokoladekake med kaffeglasur. Men kaffe er mer anvendelig enn som så.

Det finnes mange oppskrifter hvor kaffe er en av ingrediensene, og drikken kan være med på å ta mange matretter til nye høyder. Ved å tilsette kaffe kan matretter få en ekstra dybde. Hva slags type man velger påvirker også hvordan smaken på den oppgraderte retten blir. Her får du 4 overraskende oppskrifter som inneholder kaffe.

Tilbehør til middag

Dersom du skal lage en middagsrett hvor det ikke passer å inkorporere kaffe i oppskriften, er det likevel ingen grunn til å fortvile. Det finnes nemlig mange oppskrifter på tilbehør som er laget med kaffe. Her er et lite utvalg.

Hjemmelaget tagliatelle med kaffe

Vi har skrevet om flere pastaretter med kaffe i sausen, men også selve pastaen kan lages med kaffe. Lavazza har nemlig en oppskrift på hjemmelaget tagliatelle med espresso. Her får du altså fersk pasta på sitt beste.

Gratinert potetmos med kaffe

Denne oppskriften på potetmos er helt nydelig – og veldig enkel. Bakte småpoteter moses sammen med kaffe og fløte, før man tilsetter hakket purreløk og revet ost. Deretter skal potetmosen fordeles i en ildfast form, og smeltet smør helles over. Potetmosen skal gratineres i ovnen til man får en gyllen, sprø skorpe. Hele oppskriften finner du på thefoodinmybeard.com.

Saktebakte gulrøtter på kaffebønner

Denne oppskriften fra splendidtable.org er enkel å forberede, men den krever litt planlegging – gulrøttene skal nemlig steke i ovnen i 2–3 timer. Tynne gulrøtter blandes med olivenolje, hvitløk, salt og pepper, før de legges over en seng av kaffebønner. I løpet av steketiden frigir kaffebønnene både aroma og smak, og gulrøttene trekker denne herligheten til seg. Sødmen til gulrøttene og bitterheten til kaffen gir en magisk smaksopplevelse.

Asparges med kaffesaus

Asparges er alltid godt. Men har du noen gang spist grillet asparges med tykk kaffesaus? Denne sausen består av balsamicoeddik, soyasaus, sukker og pulverkaffe, og skal reduseres til den blir så tykk av den kan dryppes over aspargesen. Nam! Hele oppskriften finnes på folgerscoffee.com.

Dette er åttende del av en serie på 9.

Relaterte artikler