Skravlekoppen gjør det enklere å slå av en prat

– Jeg drømmer om å skape en liten folkebevegelse for den gode samtalen, sier Venke Knutson.

Skravlekoppen på en kafé. Stadig flere kafeer og andre møteplasser har fått inn Skravlekoppen. Foto: Sjo og Floyd

Om du velger en grønn Skravlekopp til kaffen din, viser du andre i lokalet at du gjerne vil snakke litt med noen mens du drikker den.

Den grønne Skravlekoppen står sammen med de andre koppene på utvalgte kafeer, kantiner og andre møteplasser.

– Jeg drømmer om å skape en liten folkebevegelse for den gode samtalen, sier Venke Knutson. For to år siden hørte hun et innlegg om ensomhet, og det gjorde et voldsomt inntrykk.

– For meg ble det en vekker som gjorde noe med meg. Ensomhet er en kjempeutfordring i vårt samfunn. En av fem, eller kanskje enda flere, er ensomme eller ønsker mer kontakt med andre mennesker. Denne utfordringen måtte jeg gjøre noe med! Løsningen ble Skravlekopp.

Kaffe og den gode samtalen

– Kaffe er en viktig del av vårt sosiale liv. Det å møtes over en kopp kaffe er akseptert av alle. Kaffebarene er blitt viktige møteplasser. Likevel er det mange som sitter alene med kaffen sin. Det er vanskelig å ta kontakt med andre, og vi er jo grunnleggende redde for å bli avvist!

– Jeg tenkte at noe som kunne gjøre det enklere å ta kontakt for en liten prat, ville gjøre mye for mange. Da kom ideen til Skravlekoppen! Velger du en Skravlekopp på kaffebaren, signaliserer du at du gjerne er med på en liten prat.

Skravlekoppen er et populært tilbud

– Vi har fått veldig mye oppmerksomhet rundt denne ideen, forteller Venke.

– Stadig flere steder har nå fått inn Skravlekoppen, og det er morsomt å se at den fenger og engasjerer. Det er jo dypest sett snakk om å gjøre noe med holdninger. Vi trenger de gode opplevelsene som møtet med andre mennesker gir. For mange er en liten hverdagsprat det som gir glede i tilværelsen. Det kan vi alle bidra til, sier Venke Knutson.

Ta deg en god Skravlekopp!

Les mer om prosjektet på skravlekopp.no.

Relaterte artikler