Lag en personlig kaffekopp til en ekte kaffegeek!

Kopper med tavlemaling er gøy for både voksne og barn!

Tre kopper med tavlemaling, og navn skrevet på med kritt Dette er en perfekt julegave til alle kaffeelskere!

Er du lei av at andre bruker koppen din, eller at du ikke vet hvilken kopp som er din? Med tavlemaling kan du pynte koppen akkurat slik du ønsker, og det vil aldri være noen tvil om hvem den tilhører. Hva med å gi bort en slik kaffekopp i julegave til en ekte kaffegeek?

Vi gir dere her en oppskrift på hvordan man lager kopper med tavlemaling. Ikke bare er det et morsomt prosjekt man kan gjøre sammen med barna, men det vil være morsomt hver eneste gang man drikker av koppen. Du vil aldri trenge å drikke av den samme kjedelige koppen igjen!

Hvordan lage kopper med tavlemaling

Denne koppen er en perfekt julegave for alle som elsker kaffe! Alt du trenger for å lage kopper med tavlemaling, er hvite kopper og tavlemaling for porselen. Malingen får du kjøpt på ulike hobbybutikker, for eksempel Hobbykunst.

Når koppen er ferdig, trenger du bare tavlekritt (eller en krittpenn) for å få en nydelig kopp. Du kan både tegne og skrive på den, og vil kunne få et helt nytt kunstverk hver eneste gang du bruker den. Dette er like morsomt for voksne som det er for barn!

Fremgangsmåte

  1. Vask koppene godt før du maler på dem. Pass på at de er helt tørre før du begynner å male.
  2. Mal på et tynt lag med tavlemaling, og la det tørke i et par timer. Malingen kan påføres med enten pensel eller svamp. Gjenta slik at du får minimum 3 strøk med maling. Pass på at du ikke får maling på kanten hvor det skal drikkes av! Dersom du ønsker et spesielt mønster på koppen, for eksempel et hjerte hvor man kan skrive navnet sitt, kan du bruke en sjablong.
  3. Etter påføringen skal malingen tørke fullstendig. Dette kan ta mellom 24 timer og 4 døgn. Det vil stå på malingsboksen hvor lenge malingen må tørke før bruk.

Dersom du ønsker å herde koppen, settes den inn i en kald stekeovn som deretter varmes opp til 165ºC. La koppen stå i ovnen på denne temperaturen i 30 minutter, før du slår av ovnen og lar koppen stå inne frem til den er helt kald igjen. Etter dette vil koppen tåle oppvaskmaskin. Dersom du ikke herder koppen, er det svært viktig at du vasker den for hånd, hvis ikke vil malingen forsvinne.

Relaterte artikler