I tillegg til å være fascinerende å se på, er koppene svært egnet for cupping av kaffe.
Når koppen er helt hvit, er innholdet nær kokepunktet. Foto: Sjo og Floyd«Colour Changing Cupping Bowls» er fargeskiftende kopper laget av porselen. Koppene er dekket med et belegg som skifter farge avhengig av temperaturen på væsken i koppene.
Koppene er designet av Loveramics, og ble lansert i forbindelse med World of Coffee 2018 i Amsterdam. De ble raskt veldig populære i kaffebransjen. Under World of Coffee 2019 i Berlin fikk vi demonstrert hvordan koppene fungerer.
Koppene er i utgangspunktet svarte, men så snart de fylles med væske som har en temperatur på mer enn 55 grader, vil det begynne å skje noe med fargen. Koppene er helt hvite når temperatur er på minst 95 grader. Ettersom temperaturen synker, vil fargen gradvis bli mørkere.
Når temperaturen har sunket til ca. 70 grader, etter omtrent fire minutter, vil koppen begynne å bli lys grå. Etter åtte minutter vil temperaturen ligge på ca. 60 grader, og koppen vil nå være mørk grå. Helt svart vil den bli etter ti minutter, når temperaturen er på ca. 55 grader.
Når man cupper, er det avgjørende hvilken temperatur kaffen har, da temperaturen har betydning for hvilke smaker som gir seg til å kjenne. De fargeskiftende koppene reduserer behovet for timere og temperaturmålere, og gir generelt bedre oversikt og kontroll under en cupping-sekvens, der det gjerne står en lang rekke kopper ved siden av hverandre som skal smakes på etter tur.
Les mer om om Colour Changing Cupping Bowls på Loveramics.
«Huskee Cup» skal være både holdbar og gjenvinnbar.
Opptil 600 milliarder engangskopper havner på søppelfyllinga årlig, så dette er gode nyheter.
Denne koppen har et helt spesielt lokk.
Noen kaffebønner og blandinger smaker rett og slett bedre enn andre. Det er det flere grunner til.